Üzüldü!

İstanbullular çok nankör. Şehrin Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun o kar tipide İstanbul'da olduğuna şükretmiyorlar da yemek yemeye gitmesine kızıyorlar.

Ya yaz tatilinde ya kış tatilinde, ya Anadolu'da bir şehirde mitingde ya yurtdışında 'mühim temas'larda bulunan İmamoğlu hasbelkader o gün, Belediye Başkanı olduğu İstanbul'da bulunması yetmiyormuş gibi İstanbul halkı öfkeyle soruyor: "Bizler karda donma tehlikesi geçirdik, trafik kitlendi, arabalarımızı bırakıp, otobüslerden inip saatlerce yürümek zorunda kaldık, camilerde sabahladık ama yolları açması gereken Beyefendi balık yemeğe Rumeli Kavağı'na çıkmış. Yemek bizden önemli miydi?"

Bu suali soran halkımıza cevap, İstanbul'a rezaleti yaşatan Belediye Başkanı öznesi İmamoğlu'ndan: "Tepkiler beni ilgilendirmiyor. Yediğim yemek karla mücadele kadar önemli"!

Yemeğin önemine geçmeden önce Ekrem İmamoğlu'nun yemekle ilgili söylediği yalanlardan bahsetmek istiyorum. Yemek sırasındaki fotoğrafı ortaya çıkınca tepkiler çığ gibi büyüdü. Tepkiler büyüyünce panikle trollerine fotoğrafın eski bir fotoğraf olduğuna dair yalan tweet attırdılar.

Fotoğrafın o güne ait olduğu kesinleşince de bu sefer İmamoğlu "Yemek molası verdim" dedi. Bu nasıl yemek molası ki restorana bir ay önceden rezervasyon yaptırılıyor. İş hayatında "Yemek molası" denilen ara, 25-30 dakika içinde, o an hazırda veya kolayda ne varsa yenilip içilip üzerinde olunan işe devam etmektir. Öyle 1 saatlik mesafedeki bir lokantaya, bir ay önceden yer ayırtıp gitmek yemek molası değildir.

İmamoğlu açıklamasında "1 saatlik yemek arasıydı" diyerek tepkileri dindirmeye çalıştı ama balık lokantasında 3 saat kaldığı ortaya çıktı. Yalanlama yaparken bile yalan söyleyebilen bir şahısla muhatabız.

İstanbullular kardan kapanan yollarda donmak üzereyken İmamoğlu Rumeli Kavağı'na çıktığından kar küreme aracı 10 dakikada bir yolunu tuzluyordu; Başkan balığa, kar küreme aracı yollara, İstanbul halkı da bağrına tuz...

Şimdi gelelim İmamoğlu'nun "Tepkiler beni ilgilendirmiyor. Yediğim yemek karla mücadele kadar önemli" dediği yemeğin önemine. Ekrem İmamoğlu 'yemek molası'nı tek başına vermiyordu aziz İstanbullular. İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'yemek molası'nda İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott ve eşi de eşlik etmiş. Tabiî ki İmamoğlu'nun hanımı da 'yemek molası'nda kocasını yalnız bırakmamış. Yok canım, evde yaptığı yemekleri sefer tasına koyup 'yemek molası'na getirmemiş. İstanbul'un en pahalı balık lokantası olduğunu medyadan öğrendiğim lokantada balık yemişler.

Yedikleri içtikleri onların olsun beni alâkadar eden İmamoğlu'nun İngiliz Büyükelçisi ile ne konuştuğu. Başkanı olduğu şehir kar altındayken, "Tepkiler beni ilgilendirmiyor. Yediğim yemek karla mücadele kadar önemli" diyebilecek kadar mühim olan yemekte ne konuşulmuş olabilir? Biliyorum ki benim kadar CHP Genel Merkezi de merak içinde!

Gözümüz, CHP Genel Merkezi'nin servis edeceği yeni fotoğraflarda. İmamoğlu cephesinden karşı bir atak da bekliyorum.

Size bir şey söyleyebilir miyim; Ekrem İmamoğlu'nu üzdük!

Oysaki o bizi hep "Üzülürüm" diye ikâz etmişti...