Vahid Hoca hoş geldi

Trabzonspor’da 2. Halilhodzic dönemi başladı. Haftalar öncesinden geliyor, gelmiyor polemikleri yaratılarak beklenti içerisine sokulan camia sonunda DK apoletli hocasına kavuşmuş oldu. Basın mensuplarının karşısında çıkartılan Vahid Hoca kendisine gelen ve daha fazla olduğu iddia edilen teklifleri nasıl elinin tersi ile ittiğini anlattı. Bu takımların adını vermekten ısrarla kaçınırken bir önceki gelişinde BJK’nin de listesinde olduğunu söylemekten kaçınmadı. Hocanın, “Türkiye ligini hiç takip etmedim. Biraz Trabzonspor’a baktım sadece” sözünden yönetimin “Transferleri hocamızın bilgisi dahilinde yapıyoruz” açıklamasının da doğru olmadığı anlaşıldı.  Günebakış ve Kuzey Ekspres gazetelerine uygulanan sansür ise tam utanılası bir görüntüydü doğrusu. Keyfi uygulamalar ile basın toplantısına akredite uygulayan despot anlayış topluca protesto edilemeyerek bir kez daha kutsanmış oldu. (TGC Başkanı Murat Taşkın’ın sembolik protestosu hariç)

Şimdi biraz gerilere gidelim. Fatih Akyel’in kaptanlık pazubantını taktığı dönemin Başkanı Nuri Albayrak, Başkan yardımcısı Trabzonspor’un şimdiki Başkanıdır. Maçın bitmesine saniyeler kala tribünden sahaya atlayarak Trabzonspor’un galibiyetini çalan “kurgulu taraftar”ın neden olduğu kargaşayı şeref tribünündeki koltuğunda ve hiçbir şeyden habersiz şaşkın gözlerle izleyen Başkan Nuri Albayrak, o gün tribünleri yatıştırmak için sahaya atlayan Başkan yardımcısının ne yapmaya çalıştığını asla anlayamadı. Ağaca değil ormana bakan dikkatli gözler o gün sahadan bir kahraman çıkartıp gelecekte Başkan olmak isteyenlerin oyununu açıkça gördü. Olayların ardından o zamanın Başkan yardımcısı ve şimdiki Başkan beraber göreve geldiği arkadaşlarını yarı yolda bırakarak istifa etmiş ve mücadelesine tribün organizasyonları ile devam etmişti. Kendisine kalacak diye beklediği Trabzonspor Başkanlığı Sadri Şenere’e teklif edilince çok üzülmüş ve bugün intikam çığlıkları ile saldırdığı kişileri o günlerde yaşadığı hayal kırıklığının sebebi olarak hedef tahtasına oturtmuştu  Bugünkü Trabzonspor’u yöneten anlayışa muhalefet etmemizin nedenlerinden biri bu oyunu çok önceden görmemizdir.

O günden sonra hep bir sanal kahraman, masaya vuran başkan söylemi ile aklı karıştırılan Trabzonspor taraftarı Nuri Albayrak döneminde kurgulanmaya başlayan projenin sonunda Manisa dönüşü yolu kesilen Trabzonspor Başkanı’nın istifası sonrası yapılan seçimle yeni başkanına kavuştu. Başkan da o günlerde tanıştığı Halilhodzic ile kaldığı yerden devam etme iradesini ortaya koydu. Fatih Akyel’e kaptanlık pazubantı takıldığı dönemim hocası ve Başkan yardımcısı bugün Trabzonspor’da 2. buluşmalarını yaşıyor.

Hayırlısı olsun. Vahid Hoca’ya içtenlikle başarılar dilerken şu tespiti yapmadan da geçemeyeceğim. Her şey tamam da Trabzonspor’dan şaibeli biçimde giden bir Akyel’i eksik bu dönemin. O’da olsaydı çok yakışırdı doğrusu...