Vahşi Vahşi Batı Ateşler içinde Doğu

NBA'de normal sezon sona erdi... Play-Off eşleşmeleri belli oldu. Artık esas heyecan bu geceden itibaren başlayacak. Peki bundan sonra ne olur?

Doğu cephesinde ne olacağı 3 aşağı 5 yukarı belli. Doğu Konferansı'nda LeBron, Wade ve avanesi finale çıkar... Miami Heat'te ciddi bir sakatlık olmadığı sürece onları yenecek bir takım yok. Eşleşmelere gelince...

Miami Heat-Milwaukee Bucks: Ersan İlyasova'nın takımının bir maç bile kazanacağını sanmıyorum. 4-0 biter.

New York Knicks-Boston Celtics: Rondo sakat olmasaydı seri kafa kafaya giderdi. Ama New York bir adım önde. 4-2 olur.

Indiana Pacers-Atlanta Hawks: Indiana zaman zaman dengesiz sonuçlar alsa da turu 4-1'le geçer.

Brooklyn Nets-Chicago Bulls: Bence ilkturun en dengeli eşleşmesi. Chicago'nın 4-3'le yoluna devam edeceğini sanıyorum.

Batı Konferansı ise çok karışık. Tam anlamıyla bir Vahşi Batı klasiği olacak gibi. Doğu'da tek aday Miami'ye karşı, Batı'da 5 tane finalist adayım var. Oklahoma, Clippers, Denver, San Antonio ve Memphis'ten biri finale çıkarsa benim için sürpriz olmaz. Kobe olsaydı, Lakers'ı da bu adaylar arasına alabilirdim. Ama mevcut kadrosuyla bu imkansız gibi bir şey.

Batı Konferansı eşleşmeleri tahminim de şöyle:

Oklahoma City Thunder-Houston Rockets: Durant ve Westbrook takımı sürükleyen iki oyuncu. Durant belli, her zamanki oyununu oynar. Burada anahtar Westbrook. Müthiş bir oyuncu ama bazen inanılmaz derecede kötü oynuyor. Ömer Aşık'ın takımı Houston ise Harden'ın eline bakıyor. Bana göre 4-0 olur. Ama Westbrook bir maç saçmalarsa 4-1 de olabilir.

San Antonio Spurs-Los Angeles Lakers: T-Mac'in de katılımıyla San Antonio gücünü artırdı. Lakers pota altı gücüne, Blake ve Nash'in ekstra skorlarını eklerse 1 maç alır. 4-1 biter.

Denver Nuggets-Golden State Warriors: Denver'ın hızı, Golden State'i geçmeye yeter. 4-2 diyorum.

Los Angeles Clippers-Memphis Grizzlies: Clippers inanılmaz bir takım ama onların da bazen istikrarsız sonuçlar aldığı dönem oluyor. Memphis de benim final adaylarımdan birisi. 4-3 Clippers alır.

Sonuçta Doğu'dan muhtemelen güle oynaya finale çıkacak olan Miami, Batı'dan yıpranarak gelecek olan takımı, kim olursa olsun yenecektir. Şampiyonluk Kral ve arkadaşlarına şimdiden hayırlı olsun.