Valbuena: 2 Anderlecht: 0

Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’nde gruptan çıkması için tek seçenek vardı; sahasında ağırladığı Anderlecht’i yenmek. İlk yarının röntgenini çektiğimizde konuk takım dirençliydi. Özellikle Hasan Ali’nin bulunduğu bölgeden pozisyonlar yakaladılar. Hatta Skrtel takım arkadaşına o kadar bağırdı ki tehlikeyi herkese fark ettirdi. Bir topun Fener direğinde patlaması Harun’un şansıydı. 

Fener ne yaptı derseniz, Valbuena liderliğinde oyunu domine etmeye çalıştı. Fransız yıldız hem hücuma yardım etti hem de arkadaşlarına asist yapmaya çalıştı. Kreatif yönünü bir kez daha taraftara gösterdi. Sarı-Lacivertli ekibin gol yollarındaki sıkıntısı bir kez daha gözler önüne serildi. Özellikle Slimani yakalanan fırsatları cömertçe harcadı. Bu tür maçlarda buldun mu artacaksın, başka çaren yok. Frey ise silik bir görüntü çizdi. 

İkinci yarıda Koeman’ın hamle yapıp sahaya çıkması lazımdı ancak yedek kulübesine bakıyorsunuz, çok zayıf. Hep defansif oyuncular var. 

Sarı-Lacivertliler yine de tempoyu yükseltip oyunu rakip alana yıktı. 

Maçın en can alıcı noktası 57. dakikaydı. Slimani’nin kendi yarı sahasından söktüğü topla rakip ceza sahasına girmesi, ancak bitirici vuruşu yapamaması tribünlere saç baş yoldurttu. Ancak sahneye çıkan Valbuena geceye damgasını vurdu. Yaptığı ortada topun ağlarla buluşması Fener’e ‘oh’ çektirdi. Yine Fransız yıldızın getirdiği topta Frey’in skoru 2-0 yapması tribünleri coşturdu. Neticede Fener istediği galibiyeti alıp Avrupa Ligi’nde yoluna devam etti. Aslında skora bakarsanız, Valbuena: 2-Anderlecht: 0. 

Cocu’nun ne kadar kötü bir seçim olduğu dün gece ortaya çıktı.