Van Persie de kırmızı görmeliydi

LİGİN sorunsuz takımı Beşiktaş ile geçen hafta Kayseri’de yediği 4 gol ile dağılan ve bu derbiye kurtuluş maçı olarak bakan Fenerbahçe arasındaki derbide iyi oyun değil de gereksiz sertlikler ön plana çıktı.

Siyah-Beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş bu önemli derbi maçta da artık alıştığımız on bir ile oyuna başlarken, Sarı-Lacivertlilerin Hollandalı hocası Dick Advocaat ise Afrika Kupası’ndan dönen Sow ve hemşerisi Van Persie’yi gol umutları olarak sahaya sürdü. Oyunun ilk yarısı tam bir markaj savaşına sahne olurken, Atiba topa her hakim olduğunda karşısında Alper’i buldu. Aynı şekilde Mehmet Topal ise Talisca’nın başından hiç ayrılmadı. Sow ise gol atmayı değil de Gökhan Gönül’ü kontrol altında bulundurmayı ön planda tuttu. ­kinci yarıda 10 kişi mücadele etmek zorunda kalan Beşiktaş oyunu kendi yarı alanında tutup daha kontrollü bir futbol oynadı.

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, TFF yönetiminin kendisine sunduğu üst düzey imkanlara rağmen Türk hakemliğini çok kötü bir şekilde yönetmeye devam ediyor. Kafaları karmakarışık olan hakemler de haliyle kötü maçlar yönetince kısır döngü devam ediyor ve “kötü hakemlerin içinden az kötüler” seçilmeye çalışılıyor! Aslına bakarsanız bu önemli derbiyi yöneten Ali Palabıyık’ın da bu sezonki saha içi kural cinayetleri pek az değil! Dün akşam da oyuncular arasındaki gereksiz itiş kakışlara müsaade edince oyunu kontrol etmekte oldukça zorlandı. Eğer ki Oğuzhan ile Van Persie arasındaki futbol dışı mücadelelerde sarı kartlarını zamanında çıkartmış olsa oyunun bu kadar gerilmesini de önlemiş olacaktı.

Tosic’in kırmızı kart gördüğü pozisyonda ise Persie her ne kadar kendisini abartılı olarak yere atsa da Beşiktaşlı oyuncunun kafası ile rakibine yaptığı bu darbeye kırmızı kart gösteren hakeme hiç kimse bu kırmızı kartı niye gösterdin diyemez.

Ancak Van Persie’nin ayağının tabanı ile Tosic’in baldırına gaddarca bastığı pozisyonda hakemin Fenerbahçeli futbolcuya kırmızı kart göstermemesi kendi adına çok büyük bir hataydı. Şener’e gösterdiği sarı kart ise gereksizdi. Bunun dışında ikinci yarıda Atiba’ya gösterdiği sarı kart doğruydu. Fenerbahçe’nin Van Persie ile bulduğu gol öncesinde hem Lens hem de Persie’nin pozisyonlarında yardımcı hakem Cem Satman’ı desteklemek gerekir.