VAR olmasaydı derbi bitmezdi

Maç öncesi kadrolar açıklandığında “şaşırmadım” dersem yalan olur. Tenik Direktör Şenol Güneş öyle bir ilk 11 sahaya sürdü ki, akıllara zarar.. Sarpsborg maçının 2 gol, 1 asistle oynayan yıldızı Lens kulübede, derbi deneyimi olmayan Güven Yalçın forvette.. 

Atiba yedekte, Dorukhan görevde. Love, Oğuzhan  da Güneş’in yanında oturuyor. Bu kadar rotasyon sonrası “Beşiktaş nasıl oynar?” diye düşünürken, Llajiç’in penaltı golü geldi.. Frikik atışında Eren’in koluyla topun yönünü değiştirmesi netti ve Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Ancak Sırp futbolcunun, penaltı vuruşu gol olsa da çok kötüydü.

İlk yarı tartışılan iki pozisyon daha vardı. Birinde Eren vuruşu yaptıktan sonra Necip’e takılıp düştü. Bu pozisyonda penaltı yoktu. Diğerinde de Necip topu uzaklaştırmak isterken, bir adım yanında duran Vida’nın eline çarpan meşin yuvarlak ortalığı karıştırdı.  Çakır bir kez daha VAR’a başvurdu ve “Devam” dedi. Çakır burada da doğru karar verdi.. 

İlk 25 dakikatan sonra Beşiktaş defansa yaslanınca Galatasaray akın akın geldi.. Ozan’ın üst direkten dönen topu Galatasaray adına büyük talihsizlikti. Bu kadar eksiğe rağmen, Kartal’ı sahasına hapseden, oyunu kontrol eden ve pozisyon bulan bir Cim-Bom vardı..

Güneş ilk yarıdaki yanlışını gördü ve orta alandaki boşluğu doldurmak için Atiba’yı sahaya sürdü. Forvette etkisiz olan Güven’i yedeğe çekip, Mustafa Pektemek’i ileri uca koydu. Terim’in G.Saray’ı ise kanatlardan geliştirdiği ataklarla beraberliği bulmak için bastırdı. Fernando’nun vuruşunda Karuis başarılıydı. Beşiktaş sanki 1-0’ın üzerine yatar bir görüntü çizdi.  Quaresma’nın golü tartışmasız ofsayttı.. Son 30 dakika karambol futboluna döndü. Net pozisyon yoktu. Eren kayıptı. Kartal’da ise Necip son adam olarak çok aksadı. 67’de Onyekuru ile Necip arasındaki pozisyonda Çakır yine doğruyu buldu. Dün gece başka bir hakem derbiyi yönetse maç kesin karakolda biterdi..

Güneş’in Lens’i oyuna sokmak için 70.dakikaya kadar bekleyip inat etmesine bir anlam veremedim. Ayrıca Love niye son 10 dakika!. Aslan, önce Ömer, sonra Maicon ile fırsatları harcadı.  Neticede Başakşehir’in yenildiği bir haftada Beşiktaş, Güneş’e rağmen derbiyi kazanıp zirve yarışına ‘VAR’ım dedi.