Vatansever İvan Bebek’ler!!!

17 MART Perşembe günü Fenerbahçe ile Portekiz takımı Braga arasında oynanan maçı korku filmi izlermiş gibi izledim. Hakem İvan Bebek’in verdiği birbirinden ilginç kararlar maçı izleyenleri şoke etti.  Haksız yere verilen kırmızı kartlar, art niyeti belli eden yaklaşımlar... Hemen hemen hepimizin eleştirdiği Ivan Bebek’in maç yönetimi UEFA’nın hoşuna gitmiş olacak ki maç sonrası 8.2 gibi yüksek bir not aldı.

Futbol dünyasının çok da aydınlık olmadığını az çok biliyoruz. Platini hakkında ortaya atılan yolsuzluk iddiaları bu tezimizi doğrular niteliktedir. Türklere karşı bakış açılarını tahmin etmek de çok zor değil. Ülkemizin takımları sadece karşı takıma rakip değiller. Braga maçında da görüldüğü gibi hakem var, UEFA var, bahis lobileri var. Var daa vaaarrr !!!

Fenerbahçe maçı 4-1 kaybetti. Ancak kaybettiğimiz daha önemli bir değer olduğunu maç bittikten sonra yapılan yorumlardan anladım.

H Kişisi; Ivan Bebek Fan Clup açıyorum kim katılır.

C kişisi; Adam gibi adam Ivan Bebek.

I kişisi; Dünyanın en iyi hakemi Ivan Bebek.

Y kişisi; Ivan Bebek kişisi umut veriyor.

F kişisi; Bi Ivan Bebek bi de sen ..

T kişisi; Ivan Bebek az bile yapmış helal olsun.

U kişisi; Ivan Bebek  TFF’nin başına geçsin.

Okuduğum masum sayılabilecek birkaç yorumu sizlerle paylaşmak istedim. Daha sert ve ahlak dışı yorumları internette bulabilir ve okuyabilirsiniz.

Vatansever; Yurdunu, milletini büyük bir tutku ile seven, bu uğurda her türlü özveriye katlanan (kimse), yurtsever, vatanperver bknz: TDK Vatanseverlik kavramı küresel bir kavramdır. Kamboçya’ya gitseniz de aynıdır, Kongo’ya gitseniz de.

Avrupa liginde ülkemizi temsil eden Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Amedspor ya da Mersin İdman Yurdu olmuş ne önemi var? Biz bir olup vatansever bir şekilde ülkemizin takımını savunamadıktan sonra...

Şimdi sorarım sizlere...

Ülkenin takımını savunmuyorsan, ülkenin çıkarlarını gözetmiyorsan, ülkene vatanına yapılan hainliklere göz yumuyorsan, bizi birbirimize düşürmek isteyenlere bilmeyerek te olsa yardımcı oluyorsan, aynı bayrak-aynı toprak üzerinde yaşarken ülkenin takımını değil de Hırvat hakemi savunuyorsan.

Bu nasıl vatanseverliktir?

Üzülerek söylüyorum; Maçı değil vatanseverliğimizi kaybettik.