Vay canına… “Diktatörün” (!) oyunu çalmışlar

Yüksek ihtimal, oyları çalarken de diktatör dedikleri şahsın partisinin içine sızmayı, o partinin kritik mevkilerine işi yapamayacak, belki de yapmayacak şahısları yerleştirmeyi de başarmışlar. 

AK Partili Ali İhsan Yavuz, İstanbul seçimi için “cumhuriyet tarihinin en şaibeli seçimi” dedi. Ülkenin en yüksek siyasi birikimine sahip partisinin oyları bu ölçüde nasıl el değiştirebilir? 

Hırsız içerdeyse, kapı kilit tutmaz!..

Biz, 2 yıldır, FETÖ’nün siyaset ve sivil bürokrasideki unsurlarını temizleyin,“biat etmiş” FETÖ’cü öyle görünen bir FETÖ’cüdür derken, bunu söylüyorduk, neyse, şimdi bunları tartışacak zaman değil, geçelim. 

Çünkü İstanbul seçimi zemininde, 17-25 Aralık, hatta 15 Temmuz ayarında bir emperyalist komplo ile karşılaştık, önce bu işi AK Parti, CHP başta hep beraber temizlememiz gerekiyor… 

    

Bu telaş niye, anlamadık

Bir noktanın altını çizelim: EKREM İMAMOĞLU’NA SEN BU SEÇİMİ KAZANMADIN DİYEN YOK. Söylenen, ortada usulsüzlük iddiaları var, bunlar incelensin… Hepsi bu… (Bu kadar az oy farkıyla Yıldırım kazansaydı, CHP itiraz edecekti, Bursa’da etti mesela, nedir bu tartışma.)

Memlekette YSK ne derse o oluyor, itiraz yapılmayan yerlerde mazbatalar verilmeye başlanmış, yerelde Antalya veya Adana’da olduğu gibi iktidar değişimi de yaşanıyor, telaşın ne?.. 

Otoriter rejimde, tek adamın partisinin oyları, muhalefete yazılmış, iddia bu… 

Diktatörün (!) adamları ekranlarda, neden hukuk mücadelesi verdiklerini anlatmaya çalışıyorlar. 

ABD Dışişleri Bakanlığı, kesinleşmemiş sonuçları kabul et, şaibeye yol ver, açıklaması yapıyor. 

Emperyalizmin bu hukuk mücadelesinin orta yerinde verdiği mesaj, ne diyorsak kabul et, yoksa seni Maduro yaparız…

Bu kadar saçmalık yeter, millet olarak bu tiyatroyu daha ne kadar izleyeceğiz? 

  

Oy sayımı TRT’den canlı yayınlansın

Hukuk işleyecek, karar verecek, kim kazanmışsa tebrik edeceğiz, yolumuza devam edeceğiz, hepsi bu. 

Ama millet, kendine, şaibe üzerine oturmayı yakıştıranla bir yere ilerleyemez. 

Teklif doğru ve yerindedir: İstanbul oylarının yeniden sayımı TRT’nin bir kanalından hiç kesintisiz yayınlansın, milletin önünde her şey şeffaf olarak gerçekleşsin, sonunda kazanan da gitsin o makama, omuzlarında hiçbir soru işareti taşımadan şanı-şerefiyle otursun.

Bu şeffaflık teklifine yanaşmayan, yan çizen, kuru gürültüye getiren bilin ki, hırsızdır!..

Milletin hırsızlarla işi olmaz, aksine, görülecek hesabı olur…  

Emperyalist saldırı mı, evet…

Yüksek ihtimal, İstanbul’da ortaya çıkan tabloyu, aklı başında CHP kurmayları da şaşkınlıkla izliyordur, en azından öyle umut etmek istiyorum. 

Çünkü ifade edilene göre organize bir suçla karşılaştık ve kumpas, siyaset üstü bir güç tarafından gerçekleştirildi.

Yüksek ihtimal, sonuç, bir FETÖ saldırısı olarak çıkacak, YSK’nın sonuçları kesinleştirmesinden sonra savcılar bu olayın üzerine gideceklerdir. 

Siyonist lobinin tetikçisi Michael Rubin’in, seçim sonucuna itiraz edildiği an halkı sokağa çağırması asla tesadüf değildir, emperyalizminİstanbul üzerinden Türkiye’de derin kaos yaratmaya dönük A Planı’nın işaretidir.

Dertleri, sokakta tezgahlanacak gerginliği, İstanbul’a yığdıkları silah ve militanlarla sıcak çatışmaya dönüştürmekse, bu olmayacak, planı biliyoruz.¹

Bunu ısrarla deneyecekler. Ekonomiden saldırı gelecek. Diplomaside kuşatma olacak... Hazırlıklı olun. Kararlı direnin. 

CHP’nin bu seçimde kazandığı asimetrik moral ve yeni yerel yönetimleriyle milletin bu mücadelesinin içinde yer alması, kuşkusuz hepimizin tek arzusudur. Taban zaten sağlam durur da, bu kadro bunu yapar mı, bilmem. 

https://www.star.com.tr/yazar/emperyalizm-varoslardan-saldiracak-dikkat-yazi-1410454/