Veda; bir memleket, bir de evlat

2007 yılının Ocak ayı. Paris’teydim. 
“Hrant’ı vurdular bugün” diyordu telefonun ucundaki ses. “Uyduya çıkıyoruz.” diye devam etti. Yeni kurulan 24 TV’nin yayınları Hrant Dink’in cenaze töreniyle başlamış oldu. Kanalın kurucularından Cengiz Er’in önerisiyle Paris-Brüksel merkezli olarak çalışmaya başlamamın üzerinden dokuz yıla yakın bir zaman geçmiş. Bu süre zarfında 24 TV ve Star Gazetesi bünyesinde dört farklı görevim oldu. Dokuz yıl az bir zaman değil. 21 yıllık meslek yaşamımın önemli bir bölümü bu grupta geçti. Önce Avrupa’da yaşanan gelişmeleri yerinde izleyip, aktardım. 2013 yazında memlekete dönme kararı alınca gazete bünyesinde kurulması planlanan İngilizce gazete projesinde görev aldım. Projenin gerçekleşmeyeceği belli olunca Star gazetesinin dış haberler müdürlüğü görevine getirildim. Sonra 24 TV’de moderatör olarak ekran önü, sonra yeniden dış haberler müdürlüğü. Haftalık olarak dış politika yazıları... Son dönemde ekler için hazırladığım eğlenceli bir kaç not.

Star Medya’nın neredeyse her katında çalıştım. Her dönemine tanıklık ettim. Gazeteme, kanalıma, dışarıda çalışırken, uzaktakinin yanıbaşındakiliğiyle baktım. Uzaktaki yanıbaşınızdadır aslında. Hele bizim meslekte, tam da öyledir.

Bazense yanında yöresinde olduklarınızla aranıza mesafeler girer. 

Meslek hayatımın 20. yılını bu grupta devirdim.

Aile gibi hissettim her daim. Gurbetimde de, memlekete yerleşme çabamda da hep yanımdaydılar, öyle gördüm Star ailesini.

Sözün özü. Artık veda zamanı. Yeni bir yolculuk başlıyor.

İşimi çok sevdim. Memleketimi daha çok sevdim. Ama en çok kızımı sevdim. Onun bir süredir yaşadığı ülkeye gidiyorum.

Sevdiklerimiz kadar varız. Onlarsız olmuyor.

Yeni bir mecrada ve yeni bir coğrafyada meslek hayatıma devam edeceğim.

Birlikte çalıştığım bütün mesai arkadaşlarıma, yöneticilerime teşekkür etmeyi borç biliyorum. STAR Medya Grup Başkanı Murat Sancak, Operasyon Grup Başkanı Ahmet Bayraktutar, gazetemizin genel yayın yönetmeni Nuh Albayrak, yayın koordinatörü Yücel Koç, Yazıişleri Müdürümüz Filiz Güler... Dış haberler servisinde çalışan genç arkadaşlarımız. Birlikte çalışma fırsatı yakaladığım bütün güzel dostlar... Siz, değerli okurlarımız... Hakkınızı helal ediniz.