Veda görücüye çıkıyor

Bu sezon en merak ettiğim dizilerden biri Kanal D’de perşembe akşamları ekrana gelecek Veda. Ayşe Kulin’in aynı adlı eserinden esinlenerek televizyona uyarlanan bir dizi Veda.Sıcak Saatler’den, Bir İstanbul Masalı’na ve Hanımın Çiftliği’ne kadar oynadığı hemen her dizide büyük bir başarı gösteren Mehmet Aslantuğ seyirciyle özlemini giderecek.Müziklerini Zülfü Livaneli’nin yaptığı dizide Fahriye Evcen ve Maral Üner de isminden fazlasıyla söz ettireceğe benziyor. Dizinin piyasanın en eski şirketlerinden biri olan Med Yapım’ın imzasını taşıyor olması da beklentiyi arttırıyor... Veda dizisi için bu akşam bir tanıtım organizasyonu yapılıyor. İşgal altındaki İstanbul’da geçen dizide bakalım zamanın ruhu ekrana nasıl yansıtılmış...Bunu tek merak eden ben değilim aslında, bu dizinin sağlayacağı başarı perşembe akşamlarının da belirleyicisi olacak.

Yaşayan Bellek

Cumartesi sabahı TRT Türk’te Yaşayan Bellek’in eski bölümlerinden birine rastladım.Kars’ta Molokanların anlatıldığı bölümdü seyrettiğim.Aksini iddia etsek bile Anadolu’yu ve renklerini ne kadar az biliyoruz.Bu tür yapımlar Türkiye’de genellikle yoğun emek-düşük bütçeyle çekiliyor. Belki de en doğru olan şey bugüne kadar yapılmamış büyüklükte bir belgeselle hikayeleri birleştirmek. BBC Yeryüzü belgeseli için tam 3 yıl hazırlık yapmıştı. Türkiye’de TRT dışında hiçbir kurum elemanına o kadar hazırlık zamanı tanımaz, o bütçeyi taşımaz. O yüzden bu zenginliklerin yaşatılması ve sonraki kuşaklara aktarılması için daha çok Yaşayan Bellek’lere ihtiyacımız var...

ATV’de Müge Anlı faktörü

Geçen hafta Müge Anlı, ATV tarihinin en ilginç sonuçlarını aldı. İki gün hem kendi kanalında hem de diğer kanallardaki birçok prime-time programın üzerine çıktı.Uzun zamandır sabah kuşağındaki bir programın bu kadar yukarılara tırmandığına şahit olmamıştık. Evet yeni sezonda daha taşlar yerine oturmadı ama Müge Anlı yol aldıkça alıyor.