Bugün bu köþede, yazarlýk yolunda ve okurlarýmýzla buluþmamýzda çok emeði, üzerimde hakký olan bir dostu kaybetmenin acýsýný paylaþmak için yazýyorum. Hayatý boyunca on binlerce öðrenci yetiþtiren, ülkesine faydalý olabilmek için ömrünü bilime ve öðrencilerine adayan, baþta mali müþavirler, þirket yöneticileri, avukatlar ve sosyal güvenlikçiler olmak üzere yazý ve yorumlarýyla, katkýlarýyla toplumun tüm kesimini kucaklayan, bilgilendiren, kýymetli hocam, dostum, aðabeyim vergi hukukunun duayenlerinden Prof. Dr. Þükrü Kýzýlot hocayý kaybettik.
Kimi zaman Ankara’da Yaklaþým Yayýncýlýk’ta, kimi zaman Ýstanbul’da üniversitede veya bir dost meclisinde, kimi zaman konferanslarda ziyaret ve sohbetlerinden büyük bir keyif ve haz aldýðým, bana meslek hayatýmda hep yol gösteren, zor zamanlarda destek olan, çýkýþ noktalarýný bulduran hocamý, dostumu, aðabeyimi, arkadaþýmý kaybetmiþ olmaktan büyük bir üzüntü duymaktayým.
Uzun yýllar Gazi Üniversitesi Ýktisadi Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öðretim Üyeliði ve ayný üniversitede Maliye ve Vergi Hukuku Uygulama ve Araþtýrma Merkezi Müdürlüðü'nü yürüten Þükrü Kýzýlot hocamýz, 13.10.2014 tarihinde saat 20.00'de beyin kanamasý ve bilinç kaybý sebebiyle baþlayan ve sonra yoðun bakým ünitesinde tedavisi etmiþ, ancak 23 Aðustos 2017 itibariyle hayatýný kaybetti.
Ülke TV’de bir dönem “Resul Kurt’la Çalýþma Hayatý” Programýný yaparken, zaman zaman konuk olarak en çetrefilli konularda programda halkýmýzý aydýnlatan, basit ve akýcý üslubuyla adeta vergiyi sevdiren hocamýzý ne kadar anlatsak azdýr.
Bir dönem gazeteniz STAR’da köþe yazarlýðý da yapan sevgili eþi Zuhal Kýzýlot’a ve Onur’a, Þükran’a ve Bulut’a en içten taziyelerimiz sunuyorum. Hocamýzýn hep yanýnda, her daim en büyük destekçisi ve yol arkadaþý olan Ekrem Sarýsu’ya ve Sezgin Özcan’a vefa ve dostluklarýndan dolayý teþekkür ediyorum. Bizlere düþen hocamýzýn emaneti ve en büyük aþký Yaklaþým Yayýncýlýk’a ve býraktýðý eserlerine sahip çýkmaktýr.
Uzun yýllar yazýlarýyla, makaleleriyle ve eþsiz kitaplarýyla hepimize ufuk açan, yol gösteren Kýzýlot hocamýza Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine, dostlarýna ve tüm sevenlerine baþsaðlýðý ve sabýrlar diliyorum. Mekaný cennet, ruhu þad olsun.
***
Þükrü Hocanýn Yazarlýk Serüveni
Kitaplarýnda, yazýlarýnda ve dost sohbetlerinde zaman zaman yazarlýk serüvenini kahkahalarla anlatan hocanýn aðzýndan yazarlýk macerasý: “O zaman henüz 21 yaþýndaydým. Bir kitapçýya gidip kendimi tanýttým ve birkaç kitabýmý verip incelemesini rica ettim. Adama bir bana bir kitaba baktý ve kabul etmedi. Ýkinci kitapçýdan da ayný tepkiyi aldým. Kitabýmý konsinye olarak dahi raflarýna koymuyorlardý. Üçüncü kitapçýya gittiðimde ‘‘Þükrü Kýzýlot'un oðluyum, babam böyle bir kitap yazdý, iþleri çok yoðun daðýtýmý ben yapýyorum’’ diyerek kendimi tanýttým. Kitapçý ilk etapta rafýna 10 tane koymayý kabul etti. Sorun çözülmüþtü. Artýk yazdýðým her yeni kitabý ‘‘babam yazdý’’ diyerek kitapçýya satýyordum. Birgün kitaplarýmý satan kitabevinin sahibi babamla tanýþmak istedi, kendisine vergiyle ilgili önemli bir konuda danýþmak istediðini söyledi. Sorusunu benim yanýtlayabileceðimi söyledim, þaþýrdý. Bu arada yayýnlanan kitap sayýsý 7'yi bulmuþtu. Türkiye'de Ýnþaat Muhasebe Sistemi'ni kuran kiþiyim. Bu kitabý kitapçýya götürdüðümde artýk Þükrü Kýzýlot olduðumu açýkladým.”