Verimsiz çalışkanlık

Ligde üst sıralar umudu da dibe inme korkusu da olmayan Antalyaspor, liderle futboldan tat alarak oynamaya çabaladı. Beşiktaş’ın güçlü yanı ‘hücum becerileriydi’. Bunu başarmasını sağlayan adamlarını uzun süre iyi kontrol etti. Kenarlardan Beck-Quaresma’nın, İsmail-Kerim’in çıkışlarını önlemenin çabasını harcadı önce... Bu dört adam ancak topla çabuk oynadıklarında tutulmaz oluyorlardı. Ama dün öyle başlamadılar. Söz gelimi İsmail’in topla sanat yapmaya kalkıştığı oldu. M’Billa Etame-Rıdvan yolları iyi kesti solda...

Quaresma epey faul aldı, sinirlendi. Kartı kendi yedi! Beşiktaş’ın hücumu güçlüydü, ama yalnızca kenarlardan başarmıyordu bunu. Rakip top aldırmadığı için sivrilemeyen Oğuzhan-Sosa ikilisi biran bu zinciri kırdı ve göbeği kullanıp ders niteliğinde bir ver-kaç golü ile Beşiktaş’ı öne geçirdi.

Yenik durumdaki Antalya’nın daha açık oyuna yönelmesi Beşiktaş’a hücum yolları açtı. Ne var ki Beşiktaş bu yollardan hızla geçmeyi seçmedi! Önde çoğaldığında, topu çabuk kullanmadığı için pozisyon üretmede başarı olamadı. Bir eksik yanı da rakip baskı altında iken topu birinci bölgesinde kısa paslarla oyalamasıydı. Kaptırdığında pozisyon vermiş olacaktı. Hızla öne atması kendisine pozisyon olanağı verecekti.

Güneş’in Trabzon maçında başarıyla oynayan Necip’i yeniden stoperde görevlendirmesi hem bir ödüllendirme hem de savunmada yeni bir zenginlik kazanıldığının ifadesiydi. Necip vasatın üstünde bir verimle oynadı. Boyko da işini iyi yaptı dün. Önceki denemelerdeki endişeleri sildi.

Beşiktaş karşılaşmayı kazanmasaydı çok daha öne çıkarılacak hakem hataları da vardı. 53. dakikada Diego’nun elle oynamasına penaltı çalmalıydı. M’Billa Etame’nin topu tutmuş kaleci Boyko’nun kafasına tekme atmasına sarı değil kırmızı kart göstermeliydi.