Verimsiz futbol ne yazık ki yetmedi

Oyun başlar başlamaz Hırvatlar’ın baskılı futbolu Milli Takımımız’ı kendi yarı alanına çekilmeye mahkum etti. Üstüne üstlük hücumda çoğalamadık. Cenk’i de ileride yalnızlığa terkettik. Hırvatlar baskı kurarken, taktik faullere özen gösterdiler. Hücuma çıkışlarımızı engellediler. Onların hücum arzuları bizden daha fazla görünmelerine rağmen maçın ilk çeyrek bölümünde önemli gol pozisyonları vermezken biz çok önemli bir pozisyonumuzda Ozan’ın kafasından gol olması gereken golü kaçırdık.

Modric’in uzaktan gelişine topa sert vurarak attığı şut kalemize gol oldu. Bu golde kalecimiz Volkan Babacan bana göre hatalıydı. İlk yarıyı bu golle yenik kapatırken, rakimiz Hırvatistan’ın iki tane direkten dönen pozisyonu, bir kaç tane de Volkan Babacan’ın kurtardığı toplar vardı. Srna’nın direkten dışarı giden frikik topu takımımız adına şans faktörünün bizden yana olduğu zamandı.

En büyük kozumuz gördüğümüz Arda oyunda kaldığı sürede hiçbir varlık gösteremedi. Yerine oyuna giren Burak sanki misafir sanatçı gibi görüntü verdi. Hırvatlar attıkları golün üzerine yatma adına profesyonelce futbolcularının sakatlık numaralarına sığınarak zamandan çaldıklarını gördük. Bizim takım maçın tümünde hiçte beklemediğimiz düşük kalitede futbol sergiledi. Savunmaya özen gösterdik, orta saha yoksunu görünürken hücumda hiçbir varlık gösteremeden maçı noktalamış olduk.

Biz kaliteli futbolculara sahip olduğumuzu zannediyoruz. Onlardan biri olan Selçuk pasif top oynuyor. Ayağına gelen her topu en yakın arkadaşına veriyor. Oğuzhan’dan beklentilerimize de hiç cevap alamadık. Ayrıca hücuma çıkarken olağanüstü top kayıplarıyla rakiplerimize şans sağlayan olduk. Takım halinde bu kadar verimsiz futbol kazanma adına ne yazık ki yetmedi.