Vesayetçiler ve teröristler bir yanda, Türkiye halkı bir yanda

Referandum dolayısıyla Türkiye’yi dolaşırken görüyorum ki halkın meseleye bakışında iki temel nokta var.

İlki; 16 Nisan’da halkoyuna sunulan değişikliğin siyaseten Menderes’i ipte sallandıran sistemi tasfiye etme, hukuken ise 2007’de başlayan süreci tamam etme olarak görülmesi. Bu bakıştakiler 18 maddenin detaylarına son derece hakim.

Diğerleri ise; tüm darbe-muhtıra süreçlerinde yer alan vesayetçilerin ve terör örgütlerinin Hayır’da buluşmuş olmasından tiksinti duyuyor ve refleks halinde kaçıyor Hayır seçeneğinden.

İnsanlarla tek tek konuştuğunuzda görüyorsunuz ki 24 TV’nin çok başarılı bir kliple hatırlattığı o çirkin geçmişi unutmuş değil Türkiye halkı.

***

Toplumun alt katmanlarını anlatarak kariyer yapan ama “Bu böcekvari insanların verdiği oylarla…” diyen seçkinci kalem;

O böcekvari insanların seçtiği vekiller giremesin diye “parlamento çoğunluğunu sınırlandırmayı” teklif eden yargı mensupları;

Millet Meclisi’nin Milletin içinden çıkan bir evladını Cumhurbaşkanı seçmesini önlemek için “sözde değil özde cumhurbaşkanı” tanımı getirerek bu milletin askeri olmadığını ispatlayan eski genelkurmay başkanı ve diğer omzu kalabalık darbeciler;

Mahrem görüntülerini gizlice kaydedip onu koltuğundan eden FETÖ’ye tek laf edemeyenama aday olursa halkın teveccüh göstereceğini bildiği rakibi Erdoğan’ı “sakın ha aday olma, olma, olma” diyerek tehdit eden Cumhuriyet “Halk” Partisi eski genel başkanı Deniz Baykal;

“Biz asılız, bu ülkede bizim isteğimiz dışında bir şey olamaz”, başörtülü kızlar okumasın, çok istiyorsa gitsin hizmetçilik yapsın” diyen bir ölüp gitmiş yerli sömürgeci Türkan Saylan;

Merve Kavakçı’yı Meclis’ten, kızları okullardan atanlar;28 Şubatta dindar insanları Müslüm Gündüz-Fadime Şahin-Ali Kalkancı üçgenindeki pislikle itham edenler, 2008’de TBMM’den çıkan kılık kıyafet düzenlemesini “411 el kaosa kalktı” manşetiyle duyuranlar; kararı mahkemeye götürüp bozduranlar, İHL öğrencilerine katsayıyla zulmedenler şimdi tam kadro Hayır diyor.

“PKK sizi tükürüğüyle boğar”, “o keleş bir gün size dönecek”diyen, terörist cenazelerinde gözyaşı döken bölücüler Hayır diyor. FETÖ, DHKP-C, DEAŞ Hayır diyor.

***

Vesayetçilerle teröristlerin Hayır’da buluşmasının elbet bir anlamı var. Bu yapılarla hiç ilgisi olmayan ve iki meşru seçenekten biri olarak Hayır’ı seçmeye hazırlananların yahut hala kararsız olanların bunu bir düşünmesi gerek o yüzden.

Her türlü melanetin sahibi bu zihniyetlerin, teröristlerin “hayır”a bel bağlama nedeni ne olabilir? Tertemiz oylarını kanla, kumpasla siyaset yapanların hizmetine sunmayı ister misiniz gerçekten?

Türkiye’nin varlığını, birliğini, dirliğini savunmak için can feda eden şehitlerimize karşı vicdani bir borçtur bu.

CHP’nin aniden dil ve üslup değiştirmesi yanıltmasın kimseyi. CHP aynı CHP, HDP aynı HDP çünkü...

Şahinbey’in reyi 'Evet'

Şahinbey Belediyesinin düzenlediği “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Yeni Türkiye” paneli için Gazianteplilerle buluştuğumuzda salonda dikkatimi çeken ilk şey kadınların çokluğu oldu. HSYK üye sayısından denge-denetlemeye, askeri yargının kalkmasından kuvvetler ayrılığının Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek olmasına kadar sordukları soruların, yaptıkları yorumların niteliğiyle de meseleyle ne kadar ilgili olduklarını gösterdi Gaziantepli kadınlar.

Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Daire Başkanı Dr. Mücahit Küçükyılmaz, Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve sendika uzmanı Tarkan Zengin’le birlikte Şahinbey Belediyesinin davetlisi olarak Gaziantep’teydik. Belediyenin sosyal hizmet alanında yaptıklarına şahitlik ettik, vatandaş memnuniyetini bizzat Şahinbey halkından dinledik. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun özellikle kadınlar, çocuklar ve dar gelirliler için geliştirdiği hizmet modellerini çok etkileyici ve sonuç alıcı bulduğumu da itiraf etmeliyim.