Vicdanı olmayanlar için vicdan sömürüsü

Dün basına, kelepçelenerek gözaltına alınan iki kadın fotoğrafı yansıdı. Kadınlar başörtülüydü. Kelepçelenmelerini gerektirecek bir durum yoktu ama kelepçelenmişlerdi. Kelepçeli ellerini havaya kaldırarak poz veren FETÖ’nün o sevimsiz eski emniyetçi ekibinden sonra elleri kelepçeli, başların önlerinde bu iki kadın fotoğrafı iyi iş yaptı.

Doğan Medyasının bile desteğini çektiği FETÖ/PDY’ye son günlerinde moral oldu bu iki fotoğraf. Kıskıvrak yakalanmışken son bir medya hamlesi, algı operasyonu ve manipülasyon fırsatı daha...

28 Şubat günlerinde genç kızlar sadece ve sadece başörtülü oldukları için kelepçelenirken sesini çıkarmayan hatta oh çeken bazıları ise söz konusu fotoğraflardan hareketle “başörtülülere kelepçe” diyerek aklı sıra işin aslını örtmeye, o iki kadının gözaltına alınma sebebini gizlemeye çalışıyor.

Dün sosyal medyadan da ifade ettim; elden kaçırma tehlikesi yokken, kanuni bir zorunluluk da değilken ille de kelepçe takmak yanlıştı. Bu hareket, paralel medya ve destekçisi bir avuç “distribütör aydına” olayı maniple etme fırsatı verdi.

İşin aslı şuydu; Paralel Devlet Yapılanması operasyonunun Manisa ayağında “Fethullah Gülen’in talimatıyla Bank Asya’ya yatırılan 20 milyon TL’nin FETÖ’ye yani Fethullahçı Terör Örgütü’ne aktarıldığı bilgisiyle yürütülen soruşturma kapsamında 35 kişi hakkında verilen gözaltı kararının” gereği yapılmıştı.  Söz konusu kadınlar başörtülü oldukları için değil terör örgütüne finansman sağlamakla ilgili bir soruşturma dolayısıyla gözaltına alınmıştı.

Paralelcilerin, Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk Davaları yürürken çok sık söyledikleri gibi, temiz olanın yargıdan korkmaması lazım. Ekrem Dumanlı, Zekeriya Öz, Emre Uslu gibi kaçmak yerine yargılanıp aklanmak daha iyi değil mi?

***

Ayrıca 28 Şubat günlerinde lideri “Beceremediniz gidin” diyerek darbeyi destekleyen, başörtüsü zulmüne karşı sivil ve onurlu bir direniş sürerken, kendine inanmış kızlara, “Başörtüsü füruattır, açın başınızı” diyerek darbecilere bir destek de böyle atan mezkûr yapının, bugün başörtüsü üzerinden gözyaşı dökmesi ancak ikiyüzlülüğüne karinedir.

Akı kara karayı ak yapmak konusunda bu insanların eline kimse su dökemez, evet. 22 yaşındaki bir üniversite öğrencisini fuhuş çetesi lideri gibi göstermiş, siyasilere şantaj yapabilmek için Ukrayna’dan, Rusya’dan “eskort kızlar” getirmiş bir yapıdan söz ediyoruz, elbette bu iki fotoğrafı sonuna kadar kullanacaklar. Fakat hizmetinizdeki haber sitelerinde “357 askeri yakan kızın foto galerisi” diyerek fotoğraflarını paylaştığınız N.K’nın ifadeleri ortadayken, fuhuş çetesinden Askeri Casusluk Davasına ulaşan o yolu nasıl kat ettiğiniz belgelenmişken sizin vicdan sömürünüz ancak vicdanı olmayanlarda karşılık görür.

Bütün darbelere destek verdikleri gibi FETÖ’nün giriştiği darbeye de destek veren Hasan Cemal’i peşinize takabilirsiniz ancak.

Kadın ve başörtüsü üzerinden kurduğunuz hiçbir cümlenin kamu vicdanında karşılığı yok. Sizin ne kadın ne de başörtüsü gibi bir kutsalınız var.

Paralel Devlet Yapılanması için girmeyeceğiniz kılık, yapmayacağınız adilik yokken kime ne anlatıyorsunuz...