Virüsle mücadelede altı çizilen 4 konu…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün beklenen ekonomik tedbirleri açıkladı.

“Ekonomik İstikrar Kalkanı” adı verilen paketteki 20 maddeyi gazetemizden okuyorsunuz.

Sayın Cumhurbaşkanın açıklamasını dinlerken 4 konunun altını çizdim.

1. Ellerini ovuşturarak koronavirüsün ülkemizi esir almasını bekleyen şer cephesine, aradıkları fırsat verilmedi/verilmeyecek. Bu şer şebekesinin içinde bilhassa sosyal medya yoluyla, başta FETÖ elemanları olmak üzere yalanlar, manipülasyonlar üzerinden insafsızca bir algı operasyonu yürütülmek istendi.

Emniyet ve yargı bu alçak saldırıları yapanları hızlı şekilde tespit ediyor.

Devletimizin virüsle mücadelesinde başarısız olması için çırpınan bu çevreler, en büyük can kayıplarını yaşayan İtalya’yı överken, bizim Sağlık Bakanımızı eleştirdiler.

Üzülerek söyleyeyim, CHP sözcüleri Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’yı tebrik etmek yerine “Sağlık Bakanlığı”nı tebrik ettiler.

Bütün çalışmaların başındaki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, bu zihniyetin tebrik etmesi beklenebilir mi?

Bu nasıl bir rahatsızlıktır?

2. Virüse karşı en etkili tedbirleri Cumhurbaşkanı Erdoğan gayet güzel özetledi.

Mümkün olduğu kadar evlerden çıkılmayacak. Eve gelir gelmez eller sabunla yıkanacak. Dışarıda tedbirsizlikle yapılan her temas, herkesi virüs taşıyıcısı haline getirebilir.

Fert olarak hepimiz büyük sorumluluk altındayız. Allah muhafaza, sevdiklerimize bulaştırarak, hastalanmalarına, hatta ölümlerine yol açabiliriz.

Vakit; yapabileceğimiz her şeyi evimizden yapma, dış dünya ile fiziki irtibatımızı asgariye indirme vaktidir.

Yüksek ateş, kuvvetli öksürük ve nefes darlığı gibi hastalık belirtileri ortaya çıkan vatandaşlarımız ise, paniğe kapılmadan, öncelikle Sağlık Bakanlığımızın ALO 184 hattını aramalıdır.

Tanı/test kiti konusunda Türkiye’nin çok iyi bir üretim potansiyeli var. Salgını önlemede bugün en önemli husus, hızlı bir şekilde tanı konulmasıdır. Güney Kore, başta çok kötü sınav vermesine rağmen hızlı test/tanı ile şu anda kontrolü el aldı.

3. Koronavirüs saldırısı karşısında Avrupa her açıdan çok kötü bir sınav verdi/veriyor.

Avrupa Birliği’nin bir masaldan ibaret olduğu söylenmeye başlandı. Güya sınırları kaldırmışlardı. Şimdi her biri sınır güvenliği kontrolü yapıyor. Hele yaşlıları gözden çıkaran insafsızlıkları, insanlık dışı davranışları gerçek yüzlerini bir daha sergiledi.

Milletimizin değerlerinin fazileti de bir defa daha parladı.

4. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “takdire şayan bir fedakârlıkla ve sabırla görev yapan tüm sağlık personelimize şükranlarımı sunuyorum.” diyerek gerçekten milletimizin duygularına tercüman oldu.

Dünkü Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısına, bakanlar ve yetkililerin yanı sıra işveren, işçi, memur ve esnaf konfederasyonları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Bir yol haritası hazırlandı.

Ekonomimizi hedef alan bundan önceki saldırılar, makul çoğunluğun birlik ve beraberliği ile nasıl püskürtüldü ise şimdi de kazanan, milletimiz olacaktır…