Vitor Pereira’dan garip tercihler

Hafta arası oynadığı UEFA Avrupa ligi son16 maçında Portekiz temsilcisi  Braga’yı özellikle ikinci yarıdaki baskılı futbol ile yenip dün akşamki müsabakaya moralli bir şekilde çıkan Fenerbahçe ancak  rakibinin 10 kişi kalması ile galip gelebildi. 

Kayseri bu ligin gol atma açısından en kısır takımı. Bu maça gelene kadar sadece 19 gol atabilen Sarı-Kırmızılıı ekip savunma yönünden oldukça başarılı bir performans gösterip 26 gol ile ligin en az gol yiyen 5 takımı arasında yer almış. Fenerbahçe ise tartışmasız bir şekilde bu ligin en iyi savunma yapan takımı. Ancak kadrosunda bulunan çok kaliteli yıldızlara rağmen gol atabilme konusunda Beşiktaş ve bu yılın formsuz takımı Galatasaray’ın oldukça gerisinde kaldı.

Vitor Pereira bu maç için Mehmet Topal’ı yedek kulübesinde oturturken ilginç bir karar ile orta alanda Ozan Tufan’ı değil de Kadlec’i oynattı. Cezalı Alper’in yerine son dönemin formsuz forveti Nani şans bulurken, son Braga maçının etkili ismi V.Persie’nin yerine de Fernandao uzun bir aradan sonra 11 oynama şansı elde etti. Eğer ki Mehmet Topal dinlendirilecekse onun yerine oynayacak isim Ozan Tufan olmalıydı. Milli takımımızın da Fransa’da önemli kozlarından  birisi olabilecek Ozan Tufan kenarda otururken savunma oyuncusu Kadlec’in orta alanda oynaması bana göre akıllı bir seçim değildi.  Maçın ilk yarısında baskılı gibi görünen taraf Fenerbahçe olmasına rağmen Volkan Şen’in yakaladığı pozisyon haricinde gole yaklaşamadı. İkinci yarıya Şener’in yerine V.Persie’yi alarak başlayan Fener 10 kişi kalmış rakipleri karşısında V.Persie’nin attığı gol ile rahatlarken Fernandao’nun ayağından bir de penaltı kaçırdı.  10.dakikada Kayserispor ceza alanı içinde rakip oyuncunun Nani’ye yaptığı kontrolsüz faul hareketinde penaltı kararı vermeyen hakem Fırat Aydınus önemli bir hata yaptı. Daha önce sarı kartı olan Mbiala’nın, topsuz alanda Fernandao ‘yu  tutmasına gösterdiği ikinci sarı ve kırmızı kart doğruydu. Kayserispor’u Mijailovic kendi ceza alanı içinde topa eli ile bilerek dokundu ve hakem de doğru bir penaltı kararı verdi. Josef ve Kajer’e sarı göstermeyerek hata yaptı.