Vitor Pereira’ya artık “Bay bay”

Fenerbahçe’nin şampiyonluk adına puan kavgası yaptığı şu süreçte, akıllara durgunluk verecek bir şekilde Caner’in pozisyonu gündemimize düştü. Sanki Fenerbahçe camiası tüm problemlerinden arınmış da, sadece Caner kriziyle uğraşmaya başladı.

Halbuki şampiyonluğa baş koymuş olan Fenerbahçe, kazanmaya gönül koyduğu bu maçlarda arzu ettiği puanları bulamayıp kaybedince, ister istemez sıkıntılı görüntülere büründü. 3 maçta 7 puan kaybeden Fenerbahçe, Galatasaray derbisinde iyi futbol oynama görüntüsü vermiş olsa bile, girmiş olduğu pozisyonları değerlendiremeyince, şampiyonluğa uzaktan bakar hale geldi. Hani neredeyse mendil sallayacak!

Bir derbi maçında kaç pozisyon bulacaksın da gol atacaksın? Eğer büyük takımsan, şampiyon adayıysan, üstüne üstlük Robin Van Persie ve Luis Nani gibi starlara sahipsen, geçmiş sezonda gol kralı olan Jose Fernandao’yla pozisyon bulup gol atamıyorsan, o zaman şampiyon olma şansını yitirirsin kardeşim.

Şimdi bu kadar puan kayıplarıyla yoluna devam ediyor olsa bile, eli kulağında Vitor Pereira’nın Lizbon biletini Fenerbahçe yönetiminin hazırlamış olması gerekir. Çünkü o kadar bireysel hatalar yapıyor ki, zihinsel takıntılarından vazgeçemiyor. Yahu senin elinde Volkan Şen gibi rakip kalede pozisyonlar üretmeye çalışan ve başarılı gözüken bir oyuncun varken, neden oyunun son 20-25’inde çıkartıp başka oyuncu alıyorsun. Çıkarılması gereken ilk adam bana göre Nani idi. Ama sen hemşehrin olduğu için mi; acaba herkesin gördüğü kötü futbol sergileyen bu oyuncuyu başarılı gördüğün için mi oyunda tutup Volkan Şen’i çıkardın? Hata bir olur, aynı hatayı tekrarlarsan o zaman Pereira’ya ben de buradan “Bay bay” derim.

Her kaybedilen puandan sonra basının önüne çıkıp, “Beşiktaş da puan kaybedecek” diyorsun. Sana ne Beşiktaş’ın kaybedeceği puanlardan. Sen ilk önce kendi takımına bak. Daha doğrusu evinin önünü ilk önce sen süpür, sonra da komşuna bak derler.