Vit’Tek Colman ve düğün evi

Tribünleri doldurmayan taraftarlara alışkın olan Trabzonspor tereddütlü çıktığı Mersin İY maçını rahat bir oyun ve net bir skorla kazandı.

Abdullah Karmil ve Zeki Yavru takviyeli Trabzonspor Adrian’ın 5. dakikada sağ ayağı ile attığı golle neredeyse maça 1-0 galip başladı. İlerde sürekli gezen Vittek, 15. dakikada Volkan’a atmadığı pas yüzünden Trabzonspor iki farklı skoru kaçırdı. Zokora’nın yokluğunda orta sahada şans yakalayan Aykut 30. dakikada attığı şutla kaleyi yokladı. Maçın 40. dakikasına kadar hiçbir atak geliştiremeyen Mersin İY bu oyunu ile gelecek adına umut vermedi. Tatsız tuzsuz bir maç görüntüsü veren maçın ilk yarısı 1-0 bitecek diye beklenirken 43. dakikada Adrian, Vittek’e halı sahada görülen bir gol attırdı. İkinci yarının başlaması ile birlikte yine Vittek’in ayağından altı pas içinde bir gol pozisyonunu cömertçe harcadı. Kazanan on bir bozulmazdı ya bu kural Trabzonspor için kazansa da kazanmasa da her on bir bozulabilir olarak değişti. Yine de Karabük maçındaki Serkan ve Yasin’i aramadı gözlerimiz. Bunda kuşkusuz Zeki Yavru ve Abdullah Karmil’in basit ama gelecek adına umut veren ama garantici oyun oynamasının etkisi vardı. Karabük maçının kaybedilmesinin ardından moralsiz çıkılan kupa maçı Trabzonspor’un moral bulması adına önem taşıyordu. Mersin İY maçının Trabzonspor adına en önemli kazanımı Colman’ın yeniden kazanılması oldu.

Kaleyi değil, ceza sahasını bulan ilk atağını 65. dakikada gerçekleştirebilen Giray Bulak’ın takımının nasıl bir oyun oynamaya çalıştığını 90 dakikalık sürede anlayamadık. Ek süre verilse anlar mıydık doğrusu o da şüpheli.

Eminim bu maçı Şenol Güneş-Ünal Karaman ikilisi kadar haftaya Trabzonspor ile oynayacak olan Yılmaz Vural da dikkatle izlemiştir. Mersin İY’nu vasat bir oyun ve temposuz bir maçta yenen Trabzonspoluları bu skor yanıltmasın. FB’yi elinden kaçıran Sanica Boru Elazığ o kadar kolay bir lokma olmayacak.

Maçın son dakikalarında attığı golle skoru 3-0’a taşıyan Halil’in attığı golden sonraki ruh hali, düğün evinde cenazeyi yaşayan insandan farksızdı. O’na bu ruh halini yaşatanların ne kadar büyük bir haksızlığa neden olduğunu görmeleri gerekiyor. Taraftar sözüm size: Bozmayın Halil’in moralini. Lütfen....