Sinema yazarýmýz Serdar Akbýyýk vizyondaki filmleri sizler için deðerlendirdi.
-Gergedan Mevsimi
Bahman Ghobadi Ýran sinemasýna yakýþmayan bir film çekmiþ. Bu kadar siyasi geçmiþi olan bir yönetmenin daha saðlam söyleyeceði birþeyler olmasýný beklerdim. Bütün hikaye karþýlýksýz bir aþkýn öfkesine sýkýþmýþ kalmýþ. Behrouz Vossoughi performansýyla hayalkýrýklýðý yaratýyor. Diyaloðu zaten yok, üstelik karþýsýndaki oyuncularýn söylediklerine tepki gösteremeyecek kadar sahnelerden kopuk. 2004’te Ali Özgentürk’ün Kalbin Zamaný filminde Birol Ünel de ayný durumda kalmýþtý. Yýllar sonra Gergedan Mevsiminde bu tür bir hata görüyorum.
-ÇANAKKALE ÇOCUKLARI
Sinan Çetin bence kariyerinin en felaket filmini çekmiþ. Filmin sinemasal probleminden çok Türkiye’nin kurulmasýný müjdeleyen ve bir vatan savunmasý savaþý olan Çanakkale’den savaþ karþýtý bir film çýkarma ucubeliði bütün herþeyin önüne geçiyor. Yazýk olmuþ hem Çetin’e hem bizlere.
-ÇANAKKALE 1915
Çanakkale Çocuklarý’ndan sonra daha doðru bir mesajý olan Çanakkale 1915 yüzümüzü güldürdü. Yönetmen Yeþim Sezgin’i tebrik ediyorum. Filmini her türlü baskýya raðmen doðru bir kimlikle yorumlamýþ. Ýzleyicilerin gidip görmesini öneririm.
-UZUN HÝKAYE
Osman Sýnav’ýn eli yüzü düzgün, aslýnda çok da onun sinematografisine uymayan filmi. Epik bir anlatým. Birçok oyuncuyla birbirini takip eden hikayelerden oluþmuþ bu filmin TV dizisi olma potansiyeli de var. Ýzleyicilere önerebileceðim bir film.
-Oðlum bak git
Tam bir giþe komedisi. Sinema açýsýndan tartýþmak çok gereksiz. Eðlenmek isteyen gidebilir ama kaliteli bir yapým olduðunu söyleyemem. Ýnternette dolaþan ve çok týklanan bir videonun üzerine çekilen bu film sinemamýzýn bazen ne kadar ani tepki verebildiðini göstermesi açýsýndan ilginç bir yapým.
Kapalý giþe ‘Hürrem’ Mayýs’ta yeniden...
Osmanlý Ýmparatorluðu’nun en uzun süre tahtta kalan padiþahý Kanuni Sultan Süleyman’ýn Hurrem Sultan’a duyduðu aþký ve o dönemi anlatan ‘’Muhteþem Yüzyýl’’ dizisi gibi “Hürrem Sultan’’ýn balesi de yoðun ilgi gördü. Kadýköy Süreyya Operasý’nda ekim ayýnda 5 temsille sanatseverlerle buluþan ‘’Hürrem Sultan’’ balesi, mayýs ayýnda tekrar sahnelenecek. Ýlk defa 1977’de bale sanatýnýn duayenlerinden Oytun Turfanda’nýn koreografisi ve Nevit Kodallý’nýn bestesiyle Ankara Devlet Balesi tarafýndan sergilenen “Hürrem Sultan’’ balesi, 35 yýl aradan sonra Deniz Olgay Yamanus ve Oktay Keresteci’nin sahnelemesi ile Ýstanbul seyircisinin karþýsýna çýkmýþ oldu.