Vodafone Arena’da iki perdeli oyun!

Beşiktaş oyuna o kadar kötü başladı ki, umudulmadık bir zaman içinde de Benfica’nın Gonçalo Guides isimli futbolcusundan ilk golü kalesinde gördü. Daha kendine gelemediği bir zaman içinde bu kez Nelson Semedo’nun çaprazdan mükemmel golünü kaleci Fabri de Beşiktaş savunmasının tamamı da seyreden oldu. Eğer Beşiktaş ilk yarıda ikinci yarıdaki oyunu gibi oynamış olsaydı, bu maçın sonucu bu şekilde olmazdı. Üçüncü Benfica golü ise inanılmaz bir şekilde üst üste üç defa direkten dönen top, ardından Fejsa’nın üçüncü Benfica golü geldi.

Beşiktaş ilk yarıyı bu sonuçla noktalarken, ikinci yarı Şenol Güneş’in oyuncu değişiklikleri takım adına bir hareket getirirken özellikle Cenk ‘in atmış olduğu ilk Beşiktaş golü jeneriklere geçecek güzellikteydi. Aynı CenkTosun’un biraz şansı olmuş olsaydı bir gole daha sahiplenir ama şans ondan yana olmayınca gollük şutu direğe çarpıp dışarı çıktı.

 Beşiktaş seyircisinin desteğiyle Benfica’ya baskı kurduğu anlarda kazanılan penaltıyı Quaresma ikinci Beşiktaş golünü atarak takımı adına ümit verdi. Kısacası maç iki perdeli oyuna döndü. İlk yarı hiç bir varlık gösteremeyen, ikinci yarıda şahlanmaya ve seyirciyi de alkışlatmaya kadar götürdü ve maça heyecan getirmiş oldu. Bu arada Beşiktaş attığı gollerden sonra herkes maçın 3-2 Benfica lehine biteceğini zannettiği bir anda Abaobakar’ın golüyle eşitliği yakaladı.

Futbolda bir tabir vardır. Eğer kazanamıyor isen kaybetmeyeceksin. Beşiktaş ilk yarısı kabus gibi görünen bir futbolun yanı sıra ikinci yarıdaki futboluyla galibiyetti haketti ve de gruptan çıkma şansını hala devam ettiriyor.