Volkan, Milli Takım’a alınmalı

Milli Futbol Takımımız önümüzdeki Haziran ayında Fransa’da başlayacak olan Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde mücadele edecek. İstanbul’daki Kazakistan maçı öncesinde futbolcular sahada ısınırken, Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel’e, sözde Milli Takımımız’ı desteklemeye gelen bazı kendini bilmez kişiler tarafında ağır küfürler edilmişti. Milli takım forması ile kendisine küfürler edilmesine  tepki gösteren Volkan Demirel de o sinirli ruh haliyle yanlış bir tavır ile formasını çıkartarak sahayı terk etmiş ve oynamamıştı. Daha sonra da Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim grup maçları boyunca Volkan Demirel’i milli takım kadrosuna almamış ve kaleyi de Başakşehirli Volkan Babacan’a teslim etmişti.

Şimdi geri dönüp yaşanan olaylara baktığımız zaman Volkan Demirel’in fevri davranarak hata yaptığını, Futbol Direktörü ve Milli Takım’ın Hocası Fatih Terim’in de Volkan’a yaptırım uygulamakta haklı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Milli Takım forması ile bir oyuncuya sözde Milli Takım taraftarı bazı densizler tarafından küfür edilmiş olduğunun da akıldan çıkartılmaması gerekir.

Şimdi Milli Takımımız’ı çok önemli bir turnuva bekliyor. Volkan Demirel de şu anda tartışmasız bir şekilde  bu ülkenin en iyi kalecisi. Türkiye Futbol Direktörü Terim basın toplantısında kendisine Volkan Demirel’in sorulması üzerine medya mensuplarına kızıyor ve “Bana Volkan’ın sormayın “diyor. Peki Fatih Hocam,Volkan Demirel ile ilgili soruyu sana sormayıp kime soracaklar? Volkan ile ilgili bu sinir niye? Tamam Volkan bir hata yaptı ve cezasını çekti?

Siz Türkiye Futbol Direktörü olarak Milli Takım’ın kaldığı otelde arkadaşını döven oyuncuyu ülke menfaatleri için affetmediniz mi? Yine TFF olarak sizler 2005 yılında Milli Takım’ın çok önemli iki tane maçı olduğu için bahis skandalına karıştığı deliller ile ortada olan ve ceza alması kesinleşmiş futbolcuyu bile yine ülke çıkarları için iki tane maçta da kadroya alıp cezasını bu maçlardan sonra açıklamadınız mı? Demek ki istenildiği zaman hata yapmış bazı futbolcular milli takım çıkarları adına affediliyor.

Evet Fatih hocam ,bu ülke Milli Takımı hepimizin,Volkan Demirel de bu milli takıma çok önemli hizmetler verdi ve ikinci bir şansı hak ediyor.