Volkan’ın hediyesi

Dün akşam Arena’da Galatasaray, açık farklı bir yenilgiden kurtulduysa bunun nedenleri önce Bursalı forvetlerin beceriksizliği, sonra da Muslera’nın herkese kalecilik dersi vermesi... İlk yarıda Bursa sürekli Galatasaray’ın üstüne geldi. 6 tane de gol pozisyonu buldu, bunların üçünde Bursalı futbolcular, Muslera ile karşı karşıya geldi. Ama golü atamadı. Ancak ilk yarının sonlarına doğru Volkan, dördüncü kez Muslera ile karşı karşıya gelen Yeşil-Beyazlı futbolcu oldu ve golü attı.

İlk yarı boyunca Galatasaray, ciddi bir anlamda bir tek pozisyon buldu. O da gol oldu zaten. Sneijder’in çok güzel pasını, Olcan ortaya çevirdi, Umut Bulut da golü attı. Bunun dışında Galatasaray’ın, taraftarını heyecanlandıracak bir tek pozisyonu yok. Bunun nedeni de şu; her şeyden önce Galatasaray Futbol Takımı’nın omurgası zedelenmiş. Yani Semih, Selçuk ve Burak olmayınca, takım ne savunmada ne orta sahada ne de forvette başarılı olabiliyor. İşin kötü yanı, Galatasaray’da 40’a yakın futbolcu var. Bu futbolcular, büyük paralara transfer edildi. Gelin görün ki, hiçbiri de sakat futbolcuların yerini doldurabilecek nitelikte değil. Semih’in yerinde oynayan Koray, savunma oynamayı biliyor. Ancak çok ağır. Arkasına atılan toplarda çabuk forvetler tehlike yaratır. Zaten Bursa maçında da böyle oldu.

Bursa ikinci yarıya da büyük bir süratle başladı. Galatasaray kalesinde gol aradı; golü de buldu. Golden sonra Galatasaray, elinden geldiğince Bursa’nın üzerine gitti. Ancak omurgası zedelenmiş takımın, gol bulması hiç de kolay değildi.

Maçın 82. dakikasında Bursaspor ve Volkan Şen Galatasaray’a bir gol hediye etti. Atılan serbest vuruşta Volkan Şen futbolcu olduğunu unutup, voleybol oynamaya kalktı. Kaleye yönelen topu eliyle çeldi, bunun karşılığında hem ikinci sarıdan kırmızı kart gördü hem de Emre Çolak’ın golüyle skor eşitlendi. Doğruyu sölemek gerekirse Bursaspor, şanssızlık ve beceriksizliğin dışında ne yapılması gerekiyorsa yaptı, ancak bir sorumsuz futbolcu yüzünden galibiyeti kaçırdı. G.Saray da zor da olsa 1 puanı hanesine yazdırdı.