Vuslat Platformu, Eski / Yeni Türkiye’yi konuştu..!

Vuslat Platformu aylık buluşmalarından birisi daha bu Pazar sabahı gerçekleştirildi. 2000 yıla yakın bir süredir dünyaya başkentlik yapmış medeniyetlerin başkenti İstanbul tarihi yarımadasına en güzel nazar edilen Üsküdar’ın güzide tepelerinden birisinde buluşuldu. Nadide bir tesiste organize edilen kahvaltılı programa başta ülkemiz olmak üzere Avrupa ve dünyanın çeşitli ülkelerinden birçok gazeteci, siyasetçi, akademisyen ve iş adamı iştirak etti. 

Ufuktaki Yeni Türkiye” konulu buluşmanın özel konuğu Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Kalın yaptığı, zavallı ve edilgen eski Türkiye ile cihanşümul bir umut odağı haline gelen etkin Yeni Türkiye’nin analizi, katılımcıların büyük ilgi ve alakasını celp etti.

Yeni Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı veya kısa bir süre sonra, 2015 Haziran seçimlerini takip eden süreçte kaçınılmaz olarak oluşacak olan Devlet Başkan’ lığı kadrolarının, medeniyet perspektifi olan, kendisini düşünen içe kapanık değil insanlık aleminin huzurunu da hesaba katan,  dertli, vizyoner misyon adamlarından oluştuğuna şahit olmak katılımcıların istikbale dönük güvenlerini tazelemelerine de vesile oldu..!

Eski Türkiye, sokma aklıyla ve eline verilen iş emri talimatıyla vatandaşını yola getirmeye çalışan ayakların baş olduğu bir ülkeydi.

Eski Türkiye yöneticileri silah zoruyla koltuklarında oturup, vatan, millet, medeniyet diye bir mefkûresi asla bulunmayan, barbar ve sömürgen batıyı ulaşılması gereken ulvi bir değer olarak gören ayak takımından oluşuyordu...

İşte o ayak takımı, koskoca medeniyeti üç para karşılığında kumara verip, tabiri caizse bitirimhanede duman etti. O budala ayak takımı uyguladıkları politikalar sayesinde aziz millet çocuklarını aç sefil işsiz güçsüz bıraktı.

Öz yurdunda sahipsiz ve garip kalan onurlu evladı fatihân, daha köyünün kasabasını bile görmeden domuz ahırından ekmeğini çıkarabilmek için sarhoş kusmuklarıyla dolu Avrupa sokaklarında sürünmeye mecbur edildi...

Artık onlarca yıldır Türkiye’yi uçurumdan uçuruma süren o sarhoş ayak takımı verilen büyük mücadelelerle etkisizleştirildi. Ülke ‘de ve Alman ahırından ah’ lar la Rab katına yükselen dualar karşılıksız kalmayarak makes buldu.

Milletler tarihinde çok kısa bir zaman dilimi sayılacak bir sürede, bayrak düştüğü yerden ayağa kaldırılarak tekrar ait olduğu burçlara dikilmeye çalışılıyor.

Platformda ‘da ifade edildiği gibi Yeni Türkiye’nin en önemli göstergelerinden birisi de Eski Türkiye’nin sahip çıkmayıp Avrupa’ya kaçırttığı gurbetçi millet çocuklarının, gelişen kalkınan ve nerdeyse bütün insanlığın umudu haline gelen, ülkelerine, anayurtlarına kesin dönüşün inanılmaz derecede hızlanarak artması gerçeğidir...

Gözlemledikleri kalkınma seviyesiyle vatanlarındaki geri kalmışlık farkını en güzel şekilde değerlendirip kendilerine yeni bir istikamet çizen ve birkaç nesildir çocuklarını okutup yetiştiren hem akademik hem de ticari noktada belli bir seviyeye gelen gurbetçilerimiz yıllardır Yeni Türkiye yolunda verilen mücadeleye de destansı katkılar sağladılar.

Dünyaları karartılmış mazlum insanlarda oluşan yeni umutta büyük emekleri var.

Vuslat Platformu” Eski Türkiye’nin, bir manada sürgüne gönderdiği, gurbetin zor şartlarında milli ve dini değerlerine sarılarak varlık mücadelesi veren vatan evlatlarının bir organizasyonu olarak kurulsa da gelinen nokta itibari ile, şu an çok daha geniş bir temele oturmakta olduğunu gözlemliyoruz... 

Büyük Merhamet Medeniyetini yeniden tesis etme yolunda, tezgâhlarında maddi manevi fikirlerin alınıp satıldığı çok sayıda fikir pazarlarına ihtiyacımız var.