15 Temmuz gecesinde FETÖ alçaklarýnýn darbe giriþimiyle olasý bir iþgale giden yolu açma çabasýný milletin lideriyle el ele vererek bastýrmasý ve demokrasi çýtasýný küresel boyutta daha fazla yükseklere taþýmalarý ile 16 Temmuz þafaðý bir demokrasi zaferine doðmuþtu.
Ancak darbe gecesi ilk dakikalardan itibaren Batý medyasý ve sosyal medya hesaplarý, darbecilere nefes aldýrma adýna skandal manipülasyonlara imza attýlar.
Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan’ýn Almanya’dan sýðýnma istediði, Tahran’a kaçtýðý, Katar’a doðru yola çýktýðýna iliþkin uydurma haberler NBC gibi ciddi sanýlan medya kurumlarýnýn temsilcilerince yayýlmaya çalýþýlmýþtý.
Ýþte bu manipülasyonlarýn oluþturduðu algý operasyonlarýna karþý önemli bir adým atýldý..
Sabah Gazetesi, 15 Temmuz’u ve FETÖ’nün gerçek yüzünü Batý baþkentlerinin önemli kurumlarýnda düzenlediði toplantýlarda yazarlarý aracýlýðýyla anlatýyor.
Star gazetesinin yaný sýra ayný zamanda Daily Sabah gazetesinde de bir süredir okurlarla buluþuyorum.
Bu nedenle Sabah Gazetesi, beni de bu toplantýlarýn Washington ayaðýna davet etme teveccühünü gösterdi.
Washington’da Amerikan Kongresi’nde düzenlenen toplantýya çok sayýda katýlýmcý ilgi gösterdi. Sabah Gazetesi yazarlarý Nagehan Alçý, Hilal Kaplan ve Kerem Alkin ile birlikte dinleyicilere 15 Temmuz’u olabilecek en yalýn dille anlatmaya çalýþtýk.
Hilal Kaplan’ýn slayt sunumuyla rakamlar ve verilerle anlattýðý FETÖ terörünün geliþim þemasý dikkatle izlendi. Nagehan Alçý, 15 Temmuz gecesi þehitlerini anlatýrken, Gölbaþý Özel Harekat Merkezi’nin FETÖ’cü pilotlarca bombalanmasýnýn ardýndan þehit olan isimleri gündeme getirdi. Kerem Alkin de ekonomik göstergelerle 15 Temmuz gecesi milletin sokaða çýkýþýný ve sonrasýnda Türk ekonomisinin izlediði istikrarlý tabloyu açýkladý.
Türk halkýnýn Batý’nýn darbe sonrasý tutumuna iliþkin yaþadýðý rahatsýzlýk ve hayal kýrýklýðýný anlattýðým konuþmamda, Batý dünyasýnýn demokrasi dersinden sýnýfta kaldýðýný vurguladým.
Saygý Öztürk, Hande Fýrat, Mete Yarar’ýn 15 Temmuz ile ilgili kitaplarýný dinleyicilere göstererek, farklý düþüncelerden gazetecilerin de darbenin arkasýnda FETÖ’nün bulunduðuna yaptýklarý vurguyu anlattým.
Taha Ün’ün 100 yýl önceki manþetlerle bugünkü manþetlerin benzerliðine dikkat çektiði kitabýndan 100 yýl önce “Doðu Türkistan’a gönderilen silahlar” manþetiyle, Can Dündar’ý küresel darbe hazýrlayýcýlýðý ve manipülasyon klasmanýnda rekora taþýyan “Suriye’ye giden silahlar” örneðini verdim.
Konuþmalarý ilgiyle izleyen ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, toplantý sonrasýnda yaptýðýmýz kýsa sohbette, toplantýnýn önemine dikkat çekti ve “Washington’da ilk günlerde kimse 15 Temmuz’u anlamadý. Keþke iki ay önce yapýlsaydý” dedi.
Kendi doðusunda olan bitenleri bir bilgisayar oyunu ya da film formatýnda izleyen, atýlan bombanýn gürültüsüne, akan kanýn acýttýðý canlara iliþkin hiçbir fikri olmayan Batýlýlara býkmadan usanmadan anlatmaya devam etmek gerekiyor. Eninde sonunda gerçek fotoðrafý görmek zorunda kalacaklar. Anlamamaya yeminli olsalar da, anlatmaya çabalamaktan vazgeçmemek gerekiyor.