X Factor ve 2 milyon Lira...

X Factor, Amerika’dan İngiltere’ye 20’den fazla ülkede yayınlanan bir şarkı yarışmasıdır.Yakında Türkiye’de, Kanal D’de yayına başlayacak.Sadece bir şarkı yarışması değil aynı zamanda 2 milyon liralık ödülüyle en büyük ödülü veren yarışma da olacak. Haftalardır hummalı bir hazırlık sürüyordu.

Kulağıma gelen son bilgi Armağan Çağlayan’ın da yarışmada jüri üyesi olacağı yolunda.Laf dolaştırmayan, mesajını satır arasına saklamayan, ne düşünüyorsa söyleyen jüri üyesi profili her yarışmaya lazım sonuçta. Bakalım 2 milyon liralık ödül, jüride Armağan Çağlayan etkisi bu yarışmayı reytinglerde nereye taşıyacak?

Kasımpaşa’ya haksızlık değil mi?

Olaylı, centilmenlik dışı hareket de olan bir Kasımpaşa-Beşiktaş maçı seyretmiştik. O gece televizyon programlarındaki eski hakemlerin çoğu, gol pozisyonunda ikinci topun Kasımpaşalı oyuncu tarafından pozisyondaki topa çarptırılmasının kural hatası değil hakem hatası olduğunu söylemişlerdi.

Özellikle Lig Tv’de maçın hakeminin ikinci topu gördüğü an sonra pozisyonun devam etmesini Marcus Merk yorumlamış hatta Tümer’in yoğun ısrarına karşı bunun bir hakem hatası olduğunu belirtmişti.Bu konuda Federasyon’a sunulan bilirkişi raporunda da aynı tespit var. Ancak Futbol Federasyonu Kasımpaşa-Beşiktaş maçının tekrarına karar verdi.

O maçta çıkan olaylardan dolayı Kasımpaşa kendi sahasında seyircisiz maç oynadı.Nasıl olacak bu iş şimdi? Futbol Federasyonu’nun kararı devre arasına getirmesi de doğrusu son derece ilginç oldu. Ligin ikinci yarısında futbol programları da başlayınca bu karar çok tartışılır, çok tartışma çıkarır...

Esra Erol’un mesajı...

Yaşadığı olumsuzluk ve acıları kendisine malzeme eden ünlü çoktur. Cuma günü 4 aylık bebeğini kaybeden Esra Erol kısa bir mesaj yayınladı: “Allah’ın yarattığı kadere teslimim ben. Bilirim imtihandır. Tevekkül ettim. Veren de o alanda. Rabbim daha büyük acılar yaşatmasın kimselere. Mesajlarıyla acımı paylaşan herkesten Allah razı olsun. Sonsuz teşekkür ederim. İyi olduğumu bilin...”

Bilen bilir, Esra’nın kariyer basamaklarını çıkışına, orada kalmak için gösterdiği çabaya, “ben oldum” demeyip çalışmasına çok saygı duyarım. Benim saygı duymam bir yana seyirci de bunu görüyor ve Esra Erol’u kanal değiştirse de seyretmeye devam ediyor.

Yayınladığı mesaj bile Esra’nın başarısının tesadüf olmadığını herkese gösteriyor...