Ya bir sezon ya da...

Yetenek Sizsiniz jüri üyeliğinden Hülya Avşar gitti yerine Özgü Namal geldi. Bu tür yarışmalarda jüri üyelerini belirli aralıklarla değiştirmek doğru bir karar zira hem seyirci hem de yarışmacı zaman içerisinde o üyenin neye göre oy kullandığını ezberliyor. Buraya kadar işler normal seyrinde de isim isim bakınca iş değişiyor.

Hülya Avşar şımarıklığı yakıştırabilen, işinin biraz da şov olduğunu bilen ve bu yüzden reyting getirecek beklenmeyen diyalog ve hareketleri sergileyebilecek bir isimdi. Zaten yine Acun Ilıcalı’nın kanalında şov programı yapacak.

Özgü Namal’a gelince, dizi ve filmleri geçiyorum, bir banka reklamında rol aldığı dönemde şirin olabildiğini gördük ama televizyon jüri üyeliğinin gerektirdiği diyalog-şov kısmında ne yapacak orasını bilmiyoruz henüz.

Özgü Namal “Vayyy” dedirtecek bir transfer mi, bakacağız, biraz bilinmez bir kutu. Ya bir sezon kalır ya da bir süre sonra “Bu kızda da ne cevher varmış” deriz...

Reytingler şimdi oturacak...

Dünya Kupası bitti ya, yaz reytingleri yavaş yavaş oturmaya başladı. Asıl reytingler Ramazan Bayramı sonrasında daha net şekillenecek zira iftar ve sahur programlarının çok ciddi bir seyirci kitlesi var.

 Buna bir de seyircinin televizyon izleme saatlerindeki değişikliği eklemek gerek. Dolayısıyla kanallar yaz dizilerinin geleceği hakkında karar vermek için 3-4 bölümlük sonuçlara bakacaklar.

Yine de Kaçak Gelinler, Ulan İstanbul, Diğer Yarım şu an kış sezonunda da devam etmeye en yakın diziler olarak duruyor. Bu diziler benzerlerinin mi yoksa karşıtlarının mı karşısına konulacak, konulduğu gün diğer kanllarda garanti işler olacak mı ona bakacağız. Mesela Karadayı pazartesi günlerine dönünce Ulan İstanbul veya Kaçak Gelinler ne yapacak ya da Küçük Ağa salı günlerine dönünce kim karşısına ne koyacak? Bu sezon ekranlar en erken Ekim sonu Kasım başı oturacaktır....

Doğru karar...

Turksat doğru bir karar verdi ve televizyon frekans değişikliğini erteledi. Ramazan Ayı’nda yeniden ayar yapmak vatandaş, bunu seyircisi duyurmak da kanallar için zor olacaktı.

En iyisi bu erteleme kararı oldu. Son bir haftadır Turksat telefonları neredeyse durmadan çalışıyordu, arayan teknik arkadaşlar ilk kez bu kadar yoğunlukla karşılaştıklarını söylüyorlardı.

Ne zaman olursa olsun frekans değişikliği bir karmaşa yaratacak bu belli ama karmaşa en azından bir süre ötelenmiş oldu.