Ya ışık ya makyaj

Haberturk Tv’de, Bizim Stadyum programında Fatih Terim konuktu. Fatih Hoca, Milli Takım’a Kasımpaşa tesislerinin verilmemesiyle ilgili acaba ne diyecek diye yayını merakla takip ettim.Konu Milli Takımın İstanbul’da yaptığı tek çalışmaya ve Riva’daki zeminin inşaat sırasında biraz zarar gördüğüne de geldi ama Fatih Hoca kibarlık yaptı, konuyu açmadı. Bu içerikle ilgili kısımdı ama televizyonculuk açısından ortada garip bir durum vardı.

Yayına stüdyo ortamı dışından bağlanan Fatih Terim!’in yüzü stüdyodakilerden daha düzgün ekrana yansıdı.Özellikle Ali Gültiken yayında bembeyaz gözüktü. Halil Özer, Bülent Yavuz ve Serdar Çeliker’in yüzü görece daha iyiydi ama Faik Çetiner ve Ali Gültiken görüntüsü problemliydi. Haberturk Tv’de ya bir makyaj sıkıntısı var ya da ışık ayarları problemli.

Makyaj da sıkıntı düşük bir ihtimal kuvvetle muhtemel ışık ayarlarında problem vardı ama görüntü gerçekten kötüydü.Ulusal bir kanalda böyle bir görüntü hiç şık olmadı... 

 

İnsan avı

Survivor Türkiye’de çok izleniyor ya, dünya bu formatı geride bıraktı daha heyecanlı olanların peşine düştü. Discovery Channel’da Salı geceleri yayınlanan bir program var, adı İnsan Avı. Yayın saati 23.30 biraz geç ama ilginç bir format.

Eski bir Amerikan Donanması Özel Kuvvetler mensubu çok tehlikeli bir arazide başlangıç noktasına bırakılıyor ve 48 saat içerisinde bir noktaya varması isteniyor.Peşine de askeri iz sürme birlikleri takılıyor.Eski asker ya yakalanacak ya da hedefe varılacak, tüm program bunun üzerine kurulu.

Zorluk derecesi yüksek zira söz konusu eski askerin yanında sadece bir sırt çantası var ve diğer tüm ihtiyaçları araziden karşılamak zorunda. Nefes nefese bir program, çekimler Avrupa, Afrika, Uzakdoğu gibi farklı yerlerde yapıldığı için her bölümde şartlar ve hayatta kalma yolları da değişiyor. Soluk soluğa bir format bu ve tahminen Survivor tarzı formatlar yakın bir gelecekte yerini bu formata bırakacak...

Seçmenin nabzı

Yerel seçimler öncesinde iyi yapılmış bir sokak röportajları, İstanbul ya da Ankara’da stüdyoda oturan, ne söylediğini ya da söyleyeceğini, artık ezbere bildiğimiz uzmanların söyleyeceklerinden önemlidir. Eğitim ya da siyaset tecrübesini küçümsediğim için değil şehirleri en iyi orada yaşayanlar bilir diye söylüyorum bunu.

TRT 1 Seçmenin Nabzı diye bir program hazırlatmış.30 ile gidilmiş, seçmene 10 bin kadar soru sorulmuş, beklentiler kayıt altına alınmış.Sadece bununla yetinilmemiş helikopter kameralar ve iyi teknik malzemelerle gidilen yerlerin güzel görüntüleri de çekilmiş. Fikir iyi fikir, ana haber öncesi yayın saati de iyi bir saat, bakalım iyi fikir, iyi saat ne sonuç verecek?