Ya işinizi yapın ya bırakıp gidin

Süper Ligimiz’de pazar akşamı bir Galatasaray-Fenerbahçe derbisi seyrettik. TT Arena’daki maç sonrası iki futbolcu gündemimize oturdu. Birisi Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu... Diğeri de Galatasaray’ın agresif futbolcusu Felipe Melo...

Emre Belözoğlu’na bakacak olursak olağanüstü enternasyonal tecrübeye sahip, Fenerbahçe’nin ve Türk futbolunun çok önemli bir futbolcusu... Ama gelin görün ki sahada kendisini bir türlü kontrol altına alamayan; zaman zaman agresif ve de rakip futbolcularla dalaşmaya meraklı bir yapıya sahip... Hiç gereği yokken çok önemli maçların futbolun dışında saha içinde yaptıkları hareketlerden dolayı devamlı sivri adam görüntüsü çiziyor.

Galatasaray karşısındaki Emre’yi de yine bu şekilde izledik. İyi futbolcu... Her takıma lazım oyuncu... Ama ne yazık ki maçı tamamlamadan takımını 10 kişi bırakıyor. O zaman takımı adına yararlı olacağına; daha da çok zarar vermiş oluyor. Neredeyse futbol hayatının sonuna geldi ama bir türlü sakinleşemedi.

Felipe Melo’ya da baktığımızda Galatasaray’ın vazgeçilmezi... Olağanüstü bir performans sergiliyor. Ama öylesine hareketlenmeler yapıyor ki sadece sahadaki rakip futbolcular değil; seyredenleri de çıldırtma durumuna sokuyor.

Bu her iki oyuncu da eğer oynadıkları futbolla gündeme gelmiyor da böyle yanlış hareketlerinden dolayı kamuoyunda eleştiriliyorsa o zaman onlara söylenecek tek bir söz kalıyor.. Ya adam gibi futbol oynayın; ya da bırakıp gidin...

Fenerbahçe, pazar akşamı Arena’da Galatasaray karşısına 13 puanlık farkla sahaya çıkmışken; başta takım kaptanı Emre’nin hem kendini, hem takımını sakinleştirecek avantajlı pozisyonu galibiyete taşıyacak hareketlenmeler içerisinde olması gerekirken bizleri bu şekilde yorumlara soktu.

Fenerbahçe Arena’daki derbiyi kaybetti kaybetmesine ama hala 10 puanlık farkı sürüyor. Bu avantajını tahmin ediyorum ki Fenerbahçe, sezonun kalan 6 haftasında şampiyonluk adına korumaya alacak ve büyük ihtimalle de şampiyon olacaktır.