Yağlara veda ettiren diyet

Kaloriler kilo kaybetmenin sihirli anahtarıdır. Genel olarak sağlıklı zayıflamak için 1000 - 1200 kalori arasında zayıflama diyeti planlamak şişman kişinin düzenli olarak zayıflamasını sağlayan kalori aralığıdır. Metabolizma hızına göre zayıflama diyetinin kalorisi 1300, 1400 kalori de olabilir. Yapılan fiziksel aktivitenin yoğunluğuna göre değişkenlik gösterse de araştırmalar 600 - 800 kalori arasındaki diyetlerin sağlıksız olduğunu bildiriyor. Güvenli kalori aralığı belirlerken önemli kriterlerden biri kilo verirken ağızdan aseton kokusunun gelmiyor olması ve idrarda asidik bir kokunun yayılmaması gerekir. Eğer bu iki durum yaşanıyorsa bilin ki yediğiniz yiyeceklerden aldığınız toplam kalori yetersiz ve böbrekler yoruluyor. Size vereceğim 1000 kalorilik diyeti 18 yaş üzerinde en az 10 kile fazlalığı olan kadın ve erkekler uygulayabilir. Bu diyet ile ayda 5-6 kg sadece yağ dokusundan verme sağlanabilir. Yağ yakıcı diyet ile mutlaka haftada en az 4 ayrı gün en az 65 dakika yüksek tempo yürümeniz ve günde 6 bardak su içmeniz şart.

GÜNLÜK LİMİT 1000 KALORİ

KAHVALTI 3 ayrı opsiyonu farklı günlerde çeşitlendirerek uygulayın.

1. Opsiyon: 1 bardak yağsız süt 5-6 yemek kaşığı tam taneli kahvaltılık gevrek. 

2. Opsiyon: 1 yumurta 1 dilim hindi jambon 1 dilim peynir ve 10 badem.

3. Opsiyon: 1 orta boy mevsimine uygun meyve 1 dilim yağsız peynir ve 5 tam ceviz.

ÖĞLE Yemeklerinizin yanında taze meyve veya tatlı alternatiflerini beraber tüketin. Öple yemeklerinin yanına domates, marul salatalık, taze nane ve taze maydanoz bolca yenilebilir.

1. Opsiyon: 150 gram tavuk veya hindi göğüs etini limon ve tane karabiber ile haşlayın yiyin. Ardından 1 ince dilim Antep fıstıklı tahin helvası tüketin.

2. Opsiyon: 1 tabak az yağla pişirilmiş zeytinyağlı yeşil mercimek yemeği ve yanına 1 kase taze mevsiminde doğranmış karışık meyve

İKİNDİ 1 su bardağı süt veya kefir veya ayran

AKŞAM Bu ana öğünde yemek öncesi mutlaka çorba içilmelidir. Yemeğin yanında ise sadece közlenmiş biber tüketilebilir.

1. Opsiyon: 1 kase sebze çorbası ve  100 gram somon balığı veya yağsız biftek

2. Opsiyon: 100 gram yağsız kıymadan yapılan köfte ve 1 kase mercimek çorbası

ARA 1 orta boy taze meyve