Yalancı çobana döndü...

Show Tv’de yayınlanan Dila Hanım dizisinin başına gelenler Yalancı Çoban hikayesine dönmeye başladı.Geçen hafta yayından kalkacağı haberleri yalanlanan dizinin bu hafta yayından kalkacağı haberi geldi. 

3 bölüm sonra dizi final diyecekmiş.

Bu sezon benzer kaç haber, kaç yalanlama geldi, saymak zor.Bir dizi için bu kadar söylentinin çıkmış olması bile problemdir. 

O kadar söylentiden sonra ne oyuncudan ne senaryo yazarından ne de set ekibinden yüzde 100 performans göstermesini bekleyemezsin. Hani her gün öleceğime bir kere ölürüm lafı var ya, iş bir süre sonra o noktaya gider...

Türkiye’de televizyonculuğun ekran önü kısmının profesyonelliği tartışılır durur.Arkadaş, ekran arkası profesyonel olmadığı sürece ekran önü ne kadar profesyonel olabilir ki? Daha önce yazmıştım, televizyonculukta da kararsızlık en kötü karardan bile daha iyidir diye. Onca kararsızlıktan sonra Dila Hanım için son kez bitiyor dediler. Bakalım doğru çıkacak mı?

Oldu bu iş

İpek Tuzcuoğlu’nun Cine-5’te ekrana gelen yeni programı Yüzleşme “oldu bu iş” dedirtti.Bu hafta önce Saba Tümer sonra da Yılmaz Vural’ı izledik. İkisi hakkında da yeni şeyler öğrendik, ikisinin de az bildiğimiz yanlarına tanıklık ettik.

Buraya kadar hepsi iyi ama programın ve konuşulanların daha fazla duyurulmaya ihtiyacı var.Programda konuşulanlar daha fazla duyurulduğunda önce magazin ekleri sonra programlar alıntı yapmaya başlayacaklar. 

Cumartesi ve pazar geceleri duyuru için zor bir zaman ama akış maalesef böyle gerektiriyor...

Gökçek’in filmi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek bir tanıtım filmi hazırlatmış. Bu tür filmler genellikle baştan kaybeder zira eskiye dair görüntüler genellikle sadece fotoğraflardan oluşur ve üst üste caption çekilmiş kareler seyirciyi sıkar. Bu sıkıcılıktan kurtulmanın tek yolu iyi metin, iyi müzik, iyi sesten geçer...

Kime hazırlatmışlar bilmiyorum ama özenli ve televizyoncu eli değmiş bir tanıtım filmi olmuş zira hem metin hem müzik hem de ses seyircide ilgi uyandırıyor. 

Az bilineni çok anlatmak da sık sık yapılan bir hatadır, Gökçek’in filmini hazırlayanlar o hataya da düşmemiş, evreleri yerinde bırakmışlar. İyi bir televizyoncu gözü ve eli kısacık bir tanıtım filminde bile kendisini hissettirebiliyor...