Yalancının mumu!

Hangi maç olursa olsun takımların  rakipleri için hazırlanmalarından daha doğal bir süreç yoktur. Ama ne hikmetse Eskişehir için Trabzon maçları ayrı bir ekstra hazırlanılması gerek maç kategorisinde gibidir. Trabzon gerçeğini hazmetmiş insanlar bunu gayet iyi bilirler. 

Trabzonspor, Eskişehirspor belli ki iyi hazırlanmamış. Ekstra bir gayret içinde olun bir takımla karşılaşınca sahada tamamen rakibe boyun eğen bir Trabzon ortaya çıktı.

Savunma zaaflarını yazmaktan bıktığım Trabzonspor çok rahat oynamak isteyince  Eskişehirspor kontra toplarla savunmayı ve dolayısıyla Trabzonspor’u zor durumlara düşürdü.  Karşıda bu kadar iyi oynayan bir takım bulan Trabzonspor maalesef cevap verecek hamleleri de yapamadı. Dolayısıyla ilk yarı hak edilen skorla bitmiş oldu.

Eskişehirspor baskısı ilerleyen dakikalarda yorulması dolayısyla normale döndü. Ama Trabzonspor oyun disiplininden o kadar koptu ki gol atacağım diye bilinçsizlikle yapılan baskının yüzünden savunmada anormal açıklar verdi.

Bakıldığı zaman baskı yapılıyor gibi gözükse de yapılan ortalardan kazanılacak gol beklenildi. Yusuf çok kötü oynadı değiştirildi. Tamam.

Dördüncülük macerası bu maçla çok zora gitmiştir. Soru şu:  1) Yusuf’u sol bekte oynatırsan ne bekliyorsun? 2) Madem İshak sol bekte oynayabilecek kapasitede o zaman oyunun başında niye oynatmıyorsun?

Kısaca ikinci yarı sağlı sollu ortalarla Eskişehirspor’u sıkıştırdıysa da gol bulamadı.

Soru şu: Cardozo oynarken bu kadar orta niye yapılmadı?  Sezon ortasında Waris’e 12 milyon euro verilmiş de başkan kabul etmemiş!

Soru şu: 12 milyon euro dedikosunda ciddi miydiniz?

Sayın Ersun Yanal, sen yıllarca şampiyon olamayan Fenerbahçe’yi şampiyon yapan hocasın (!) sol beke Yusuf’u, önünde Erkan’ı ve her hafta değiştirdiğin savunma kurgunla inanıyorum ki Trabzonspor’u da şampiyon yaparsın.

Kimseye kulak asma. Geçen yıl çok isabetle yaptırdığın transferlere ek olarak başkanına yenilerini söyle mutlaka seni kırmayacaktır.