Yalnızlık ironisi

Akıllara durgunluk verecek şekilde girişilen ve başarısız olan kanlı darbe/işgal teşebbüsünden dört saat sonra havaalanlarının faaliyete geçmesi, devlet işlerinin kesintisiz devam etmesi, büyük projelerin ara vermeden hedefine doğru yol kat etmesi veuzaya uydu gönderilmesi devletin büyüklüğüne ve siyasi istikrara işaret eder.

Kimsenin tepki göstermeyeceğini, kılını bile kıpırdatmayacağını, herkesin evine çekileceğini hesap edenlere halkımız 15 Temmuz gecesi unutamayacakları bir ders verdi.

***

Halkımız 15 Temmuz gecesi cumhurbaşkanımıza yalnız olmadığını ispat emiş, 29 gün sürdürdüğü nöbetlerle de yalnız bırakmayacağını göstermişti.

Buna rağmen cumhurbaşkanımızın faizle mücadelesinde yalnızlıktan bahsetmesi önce beni endişelendirdi sonra da halkımızın fedakârlığını düşününce bunun bir yönüyle ironi bir diğer yönüyle de başlatacağı yeni seferberliğe teşvik olarak algıladım.

Öyle de çıktı.

***

Bu ülkeye kasteden hainler 15 Temmuz’da yedikleri tokattan sonra kabul edelim ki yılmadılar. Karşı atağa geçtiler.

KahKHK, kah OHAL ve kah tutuklular/cezalandırılanlar üzerinden darbecileri korumaya ve hükümeti yıpratmaya çalıştılar.

Bu bağlamda ana muhalefet partisinin takip ettiği politika da kabul edelim ki, hainleri cesaretlendirdi/cesaretlendiriyor!

***

Sosyal medya üzerinden kamuoyuna dolar korkusu salanlar amaçlarına da ulaştılar. Dolar tarihinin zirvesini yaptı.

Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, ‘Belirli mahfiller tarafından pompalanan olumsuz havanın yol açtığı suni bir kur yükselişiyle karşı karşıya” kaldık.

Ülkenin istikrarına kastedenlerin pompaladığı olumsuz havaya rağmen millet, cumhurbaşkanının çağrısına icabet eti ve dolarlarını bozdurmak için sıraya girdi.

Esnaf dolar bozdurana ikramiye vaat ederek bu kampanyaya katıldı. Dolar gerilemeye başladı.

***

Bu ekonomik seferberlikte de başarılı olan cumhurbaşkanımız son muhtarlar toplantısında aslında yalnız olmadığını bildiğini ve halkın dolar seferberliğinde bunu bir kez daha ispat ettiğini açıkladı. Böylece halkın kendisine olan güvenini tazeledi!

Halkını böylesine etkileyen bu liderlik ile, yerli ve yabacı bütün hasımlarına karşı bu milleti ve devleti koruyacak ve büyütecek potansiyele sahip olduğunu da ispat etmiş oldu.

Zaten hasımların korkusu da bu milletin uyanması, bu devletin güçlenmesi vebağımsız politikalar üretmesidir.

***

Dolara karşı başlattığı bu seferberlikte başarılı olancumhurbaşkanımız eminim, alanın verenin, yazanın ve şahit olanların lanetlendiği faize karşı da başarılı olacaktır.

Yeter ki bu istikametini ve ihlasını korusun.

Evvel Allah o bu milleti faiz lobisine ezdirmediği/ezdirmeyeceği gibi millet de onu rakipleri karşısında yalnız bırakmadı/bırakmayacaktır.

‘La tahzen’ sırrına mazhar olmanın anahtarı istikamet ve ihlastır.

Allah istikamet ve ihlastan ayırmasın!