Yaman çelişki

Süper Ligimizin değeri, ünlü internet sitesi Transfermarkt’ın verilerine göre 1 milyar avroyu geçmiş! 

Şampiyonumuz Galatasaray en pahalı takım olma unvanını bu yıl Fenerbahçe’ye kaptırmış!

07 ağustos verilerine göre FB 158, GS 138 milyon avro değerde! Beşiktaş 133, Trabzon 113, Bursaspor 65, Başakşehir 48 milyonluk değerle ilk altımız. Lig değerinin yarısından fazlası (655) bunlar... Bu rakamlarla dünya değer sıralamasında FB 30, GS 36, BJK 40, TRB 44, Bursaspor 83. durumda. Başakşehir 50 milyonun (48) altında olduğu için ilk 100’de yok!

Hemen belirteyim ki Başakşehir ve Trabzonspor’u AL eleme turunda saf dışı bırakan AZ Alkmaar ile Robotniçki de ilk 100 takım içinde değiller! AZ 24,5 milyon, Robotniçki 5 milyon avro değerde!

158 milyon avroluk değeri ve yeni ünlüleri ile parmak ısırtan Fenerbahçe’miz şampiyonlar ligi 3.eleme turundaki iki maçta, 141 milyon değerle sıralamada 34.durumdaki S.Donetsk’e gol atamadan elendi! Play-off’a bile kalamadan! Şimdi Avrupa Ligi’nde yarışacak. Tabii önce gerekli elemeyi geçerse... Herhalde Atromitos’u da aşar...

İki Avrupa Ligi adayımız Trabzonspor ve Başakşehir daha 3. eleme turunda yarışa veda ettiler!

Evet, lig ederimiz 1 milyar avroyu aştı, ama o ligin önde gelenleri ilk engelleri aşamadılar!

Harcadıklarımızla ürettiklerimiz accaip bir biçimde çelişiyor.

Geçen yılın ‘en iyi futbolunu oynadığını öne sürdüğümüz, oyunlarını alkışladığımız Bursaspor; Ligin ikinci yarısında “Bu ne sıradan takım yaa...” dediğimiz, son dört haftada şampiyonluk yarışından eriyip giden Beşiktaş’ın 12 puan arkasında bitirdi ligi! Yönetim hataları ile UEFA’dan ceza da aldı!

Beşiktaş parasal fair play’e uymadığı için para cezası yedi! Transfer için kısıtlama gördü...

Antalyaspor, dünyaca tanınan ve bir zamanlar 42 milyon olan değeri artık 2 milyona inmiş, 35’ine girmiş (doğumu 10 Mart 1981Eto’o’ya üç yıllık sözleşme imzalatıp, milyonlar yatırmayı becerdi de mevcut borçlarını ödemeyi geciktirdiği için uyarı aldı TFF’den! 1 ay içinde ödeyemezse 6 puanı silinecek!

Ama yaşasın! Süper ligimiz 1 milyar avroyu geçti! Sevinelim mi üzülelim mi?

Süper Kupa’yı izlediniz mi? Çifte şampiyonumuz ve Kupa finalistimizin sezona girerken ne durumda olduklarına baktınız mı? Cimbom ŞL için ne denli umut verdi? Beşiktaş’ta yeni hoca ve beş yeni adamın varlığını hissettiniz mi?

Ligimizin ederi artıyor da futbol değeri artmıyor!

Ya harcamalarımız ya yatırımları üretime çevirme becerimizde bir hata var...  Buna kafa yormalıyız.