Yanal’ın elinde sihirli değnek yok

Ligin dibine demir atan Fenerbahçe için kurtuluş maçıydı. Takımın başında tribünlerin istediği Ersun Yanal var. Taraftar takımını küme düşme hattından kurtarmak için maça koşmuş. Atmosfer süper, heyecan dorukta.

Üç idmana çıkan Teknik Direktör Ersun Yanal sahaya sürdüğü kadroda macera arama mış. Riske girmeden bildik oyunculara Erzurum karşında görev vermiş. 

Dün ilk yarıya baktığımızda Yanal çoşkusu hem tribüne hem de taraftara yansımış. Fenerli her oyuncu bir an önce golü bulmak için canla başla mücadele etti. Gol perdesini açan isim İsla’nın pasında Ayew’di. Golün erken bulunması Fener’e de moral verdi. Kanatlardan ve Valbuena’nın liderliğinde ortadan sürekli Erzurumspor defansını ablukaya aldılar. Bu kez sahneye  Valbuena çıktı. Ortasında Skrtel fileleri havalandırdı. 

Karşılaşmada göze çarpan en dikkat çeken husus Akhisar deplasmanında tel tel dökülen futbolcuların Erzurum maçındaki büyük direnç göstermeleriydi. Hepsi de var olma savaşı gösterip düştükleri girdaptan çıkmaya çalıştılar. 

Ancak ikinci yarıda Fener nedense durdu. 2-0’ın arkasına saklanmak tehlikelidir. Erzurum 48’de Emrah ile golü bulup umutlandı. Sahadaki rüzgar bir anda Erzurum lehine döndü. Erzurum baskılı oyununu sürdürüp 90+2’de Thy ile beraberlik golünü bularak Kadıköy tribünlerini susturdu. Yanal’ın oyuncu değişiklikleri işe yaramazken Mehmet Özdilek’in yaptığı hamleler 1 puan almasını sağladı. 

Sonuçta Fener olduğu yerde saydı. Yanal’dan ilk maçta sihirbazlık beklemek hayalcilik olurdu. Bu puan kaybı Fenerbahçe için hüsran oldu.