Yanal’ın golcü takımı

Fenerbahçe, Ersun Yanal ile farklı görüntü sergilemeye başladı. Hazar Lankaran karşısındaki ilk golün sahibi Kadlec, şansa topa önünde kaldı çünkü bu topu da gol yapamaması çok büyük ayıp olurdu. Webo ile ilk yarının bitiminde kafa golüyle skoru 2’leyen Fenerbahçe, iki ayrı takımla sahada vardı. İlk yarıdaki Fenerbahçe, 2 gol atmasına rağmen pek de çok iç açıcı görüntü verdi diyemem. Özelllikle Alper Potuk’a baktım, dikine ve pas hataları içinde oynuyor. İlk yarıdaki Bekir’in savunmanın sağ kanatından bindirmeleri yapmış olduğu orta topları olumlu görüntü sergilerken, Alves ise oyunda kaldığı sürece hem hava toplarında hem de topu oyuna sokmada zaman zaman da hücuma katılmalarında olabildiğince iyi gözüktü.

İkinci yarı Fenerbahçe farklıydı. Daha fazla gol pozisyonuna girendi. Ama özellikle Krasiç ile girilen gol pozisyonlarını da akıllara durgunluk verecek şekilde kaçırandı. Bir de kale dibinden bu oyuncu hayretler içinde bırakacak bir vuruşla gol kaçırırken, eskiye göre daha hareketli ama gol pozisyonlarında beceriksiz gözüktü. Meireles ve Cristian Baroni’nin orta sahadaki görüntüleri olabildiğince iyi ve de takımı önde oynatan rakip takımı ablukaya alan top alışverişleriyle mükemmele yakındı. İkinci yarı, Webo’nun yerine giren Sow her nedense kaleye arkası dönük oynamaya meraklı gol pozisyonlarında yanlarda olarak, golden uzak görüntüsünü anlamış değilim.

Fenerbahçe iyi top oynarken Mehmet Topuz’un golü geldi. Meireles de olağanüstü şık golüyle skoru 4’leyendi.

Fenerbahçe’nin net skorla galip gelmesi elbette güzel. Karşısındaki Lankaran takımı çok zayıf bir ekip. En ufak pres yapmayan baskı kurmaktan uzak kalan girdikleri gol pozisyonlarında, gol vuruşlarında yoksun kalan bir görüntüsü vardı. Aslında hazırlık maçlarını ne kadar farklı kazanırsan kazan, lig ve Avrupa için ne kadar geçerlidir bilemem. Ersun Yanal elindeki mevcut kadrosuna nasıl bir 11’le çıkacak daha sonraki maçlarda beklemekteyiz. Çünkü elindeki özellikle orta sahada çok adamı varken, nasıl bulunacak hep birlikte göreceğiz. Fenerbahçe’nin gerçek yüzü önümüzde oynanacak PSV hazırlık maçında ortaya çıkacaktır. Ondan sonra Ersun Yanal’ın Fenerbahçe’sini çok farklı yorumlayacağız.

Bolu maçında farklı kazanan Fenerbahçe’yi Ersun Yanal yüzde 50’lerde olduğunu söylemişti. Yüzde kaç hep birlikte PSV maçında göreceğiz.