Yandaşlık değil Büyük Türkiye taraftarlığı

Evet  Türkiye süper güç değil ama güçlü bir ülke. AB üyesi bütün ülkelerden daha güçlü bir ülke.

Eksiklerimiz elbette ki var ama gelişmeler gösteriyor ki biz Fransa’dan da Almanya’dan da daha güçlüyüz.

MeselaFransa bir iki terör eylemiyle ne yapacağını şaşırdı. Durum stabil olduğu halde korkusundan olağanüstü hali uzatıp duruyor.

Almanya üç tane mülteci gelecek diye korkulu rüya görüyor.

* * *

Türkiye isedâhilde ve hariçte çağın en azgın terör örgütleriyle mücadele ediyor.

Bu mücadele sırasında kanlı bir darbe/işgal girişimine maruz kalıyor.

Müttefikleri iki yüzlülük ediyor. Ne ABD ne AB sözünde duruyor. Türkiye’yi zayıflatmak için kredi derecelendirme şirketlerinin notumuzu kırması dâhil bütün kozlarını kullanıyorlar.

Uluslararası arenada Türkiye’yi yalnızlaştırmak için her yolu deniyorlar.

* * *

AmaTürkiye bütün bunlara rağmen cazibe merkezi olmaya devam ediyor.

Başında böylesine büyük belaların dolaştığı Türkiye bakıyorsunuz aynı anda iki büyük uluslararası kongreye ev sahipliği yapıyor.

Bir tarafta Dünya Enerji Kongresi diğer tarafta Avrasya İslam Şurası.

* * * 

Ekonomisi tehlike çanları çalan bir  ülke  Dünya Enerji Kongresi’ne ev sahipliği yapabilir mi? Notu yatırım yapılamaz ülkeye düşürülen bir devlet yeni dev yatırımlar için imza atabilir mi?

Batı sırf emperyal amaçlarına hizmet etmiyor diye Türkiye’ye karşı terör örgütlerini desteklemek dâhil her türlü olumsuz tavrı takınırken, Türkiye moralini bozmuyor.

Tam tersi 80 ülkenin devlet başkanları başbakan bakan ve yüksek bürokrat  düzeyinde200 temsilciyi ağırlayarak moral buluyor.

Dahası  Türk Akımı gibi fevkalade hayati bir projeyi hayata geçirmek için imza atabiliyor!

* * * 

Öte yandan “Avrasya’da İslam, Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi” ana başlık altında 33 ülkeden 120 temsilci ile  9. Avrasya İslam Şurası’nı topluyor.

İslam dünyasında yaşanan gelişmelerin de ele alınacağı/alındığı dört gün süren Şûra’da birlik beraberlik ve zararlı akımlarla mücadele konuları ele alınıyor.

* * * 

PKKterör örgütünün yanı sıra dini kullanan ılımlı ve radikal terör örgütleriyle amansız bir mücadele  yürüten Türkiye, güneyinde fiilen bir savaşın içinde yer alıyor.

Milyonlarca mültecinin yükünü taşıyor. Buna rağmen ekonomisi dünya ortalamasının üzerinde bir büyüme gerçekleştirebiliyor!

Buna rağmen kalkınmasını sürdürüyor. Dünya çapında projeler olanOsmangazi, Yavuz Sultan Selim ve Avrasya tüneli gibi yatırımlar bir bir hayata geçiriliyor.

Hızlı treninikendisi üretiyor ve 2020 yılında yani dört sene sonra kendi savaş uçağının seri üretimini gerçekleştirecek kadar ileri adımlar atabiliyor. Örnekler çok.

* * * 

Türkiye eski Türkiyedeğil. Son 14 senede gelişmiş kalkınmış bir Türkiye var. Ve Türkiye bunu cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan önderliğinde gerçekleştirmiştir.  İç ve dış muhalefetin
ona saldırmasının asıl sebebi cumhurbaşkanın şahsı değil yürüttüğü kalkınma projeleridir.

Gezi olayları, 7 Şubat girişimi, 17/25 Aralık darbe ve 15 Temmuz işgal teşebbüsünün hedefi hızla büyüyen Türkiye’yi durdurmaktır.

Bu süreçte Erdoğan’ın yanında durmak yandaşlık değil Büyük Türkiye’nin yanında durmak demektir.

Tabii bu gerçeği göremeyenlerin Kabataş Lisesi Müdür yardımcısının bir cümlesini alıp iktidarı karalamak ve darbe yanlılarının avukatlığını yapmak gibi abes işlerle uğraşmaları normaldir!

TAZİYE

Hakk’a yürüyen Büyük Türkiye mimarlarından ve ağabeylerimizden Maliye Eski Bakanı Kemal Unakıtan’a Yüce Mevla’dan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum.

O’ndan geldik O’na döneceğiz. Başımız sağolsun.