Yanıldım ama anladım...

Dün dedim ki, 15 gün önce aksini düşünüyordum ama bugün Show Tv’deki Bu Tarz Benim, TV 8’deki Bu Tarz Benim’i geçecektir. Reyting tablosu geldi, yanıldığım ortaya çıktı.

TV 8’in Bu Tarz Benim’i yarışı galip bitirdi. Sonuçta yanıldım ama bu formatın tükenip tükenmediğini görmek için ilk 100’e bakmamız gerekecek iddiam en azından karşılığını buldu.

TV 8’deki orijinal ve Show Tv’deki türetilmiş yarışmaların toplam reytingi ve aldıkları share, ilk sezon tek programın aldığının yarısına zar zor ulaştı. Demek ki bu formatın ömrü doldu, anlamı kalmadı.

Yine de bu işin tartışmasız gereken bir yanı kalacak.

Bir formatın sahibi aslında yapımcısıdır ama burada ortaya bambaşka bir manzara çıktı. Aynı isimle 2 yarışmaya garipliğini de bu sayede görmüş olduk...

Bravo Didem...

Pazartesi gecesi Haberturk TV’de sert bir tartışma yaşandı. Tartışmanın moderatörü Didem Arslan Yılmaz herkese örnek olacak bir tavır sergiledi. Bizim memlekette adettendir, ekranda tartışan varsa reji görüntüyü hemen kelebeğe alır, aynı anda tartışanları ve mimiklerini görürüz.

Bazen tartışmacılar monitörden kendilerini görür ve tartışma daha da hararetlenir ya da seyirci tansiyon yükselmeye devam edecek fikriyle daha dikkat kesilir.

Didem Arslan Yılmaz,bu noktada programın sağlıklı yürümesini reytinge tercih etti. Rejiye “kelebekten çıkalım” uyarısı yaptı ve bu sayede meselenin horoz dövüşüne dönmesini engelledi. Kanal D’de muhabir olduğu dönemden beri tanırım Didem Arslan Yılmaz’ı, Tansu Çiller’le Kanal 6 ekranında gerçekleştirdiği inanılmaz zor bir röportaj vardı mesela, altından çok az insan kalkabilirdi.

Didem kavga demek reyting demektir anlayışının hakim olduğu bir dönemde saygı duyulacak bir tercihte bulundu.

Haberleri yapanları görelim...

Hani son 20 yılın en soğuk günleri başlıyor ve kış yeni geliyordu? Bu sene meteorolojide bir sürü uydurma haber dolaştırılıyor ortalıkta.

Birileri uyduruyor sonra gazetelerin internet siteleri alıyor sonra da televizyonlar. Türkiye uydurma haber yapmanın en kolay olduğu ülke haline geldi. Kimse yaptığı uydurma haberin hesabını vermediği sürece bu iş devam edecek maalesef...