Yanlış transferler Trabzon’u batırdı

Bordo-mavili takım çok oyuncu aldı. Ama hepsi de birbirinin aynı, ağır oyuncular. Nitekim haftalar ilerledikçe takım düştü. Zokora&Mbia’nın, Adrian&Constant’ın, Yatabare&N’Doye’nin futbol stillerinde fark yok. Böyle bir takım şampiyon olamaz.

Trabzonspor “Şampiyonluk” parolasından başka bir şey ile yola çıkamaz ama, şampiyonluğun meşakkatli ve dikenli bir yol olduğu da asla ve asla unutulmamalı.

Hava şartları var. Hakemler var. Futbolcuların kendi kaprisleri var. Spor yazarları var. Eski sporcular var. Yerel medya var. Var oğlu var. Bütün bu saydıklarımız var ama işi güzelleştiren de aslına bakarsanız bu unsurlar.

Sezon başında “Şampiyonluk parolası” verdin mi bu unsurlara inandırıcı olmak gerekir. Zokora ile M’bia’nın, Adrian ile Constant’ın Yatabare ile N’Doye’nin futbol stillerinde ne fark var? Kayserispor’dan Okay, Alper, Sefa, Salih’in futbol stilinde ne fark var? Erkan Zengin ile satılan Waris’in hatta Yusuf’un futbol stilinde ne farkı var? Hepsi ağır futbolcular. Santrafor Cardozo da  ağır. Aykut, Douglas ve Mustafa tek hamlelik oyuncular. İşte böyle aynı stildeki futbolcuların bir araya geldiği takımın şampiyon olması hayaldir.

Buna rağmen Trabzonspor sezona iyi başladı. Çünkü ilk karşılaşmalarda birbirlerine yakın oynadılar. Ama bu oyun stili çok kondisyon gerektirdiği için maçlar ilerledikce sıkıntı ortaya çıktı.

Maalesef 5. haftadan itibaren fire verilmeye başlandı. Galatasaray maçındaki hakem hatasından sonra gelen mağlubiyet, hakemler ve TFF hakkında verilen sert  demeçlerden sonra Trabzon bir türlü toparlayamadı. Kadro şişik takviyeye gerek yok. Belki kupada hedefe varılabilir ama bence lig için çok geç kalınmıştır.

Her şeye rağmen Onur bir numara

Ne acıdır ki, birkaç senedir  Trabzonspor’un yıldız futbolcusunu seçerken mutlaka kalecisini seçmek mecburiyetinde kalıyoruz. Onur Recep Kıvrak sezon başında Trabzonspor menajeri tarafından bilerek veya bilmeyerek bir kenara atılmasına rağmen kısa sürede kendini toparlayarak kaptan olarak takımına çok katkı bulundu. Onur  kaleci ve kaptan olarak oynadığında Trabzonspor’da çok problem olduğuna şahit olmadık.

Büyük takımların kalecisi de büyük olmalıdır. Doğru ama büyük takım da kalecisine çok fazla yüklenmeyecektir. Trabzonspor ne zaman kalecisinin az konuşulduğu maçlar oynayacak işte o zaman şampiyonluğun geldiği sezon olacaktır. Kısaca Onur Recep Kıvrak çeşitli problemler yaşasa da ilk yarıda Trabzonspor’un en iyi perfonmans gösteren futbolcusu olmuştur.

N’Doye parasını alıp keyfine baktı

Cavanda iyi başladı, ama sonra sessiz sorun oldu. Erkan Zengin ilk maçlarda biraz kıpırdadı o da ortadan kayboldu. Okay çok da büyütülecek bir şey yapmamasına rağmen gençliğinden dolayı methedildi. Bu methiyeler yüzünden oynadığı futbolu da unuttu. Douglas hiç hayal kırıklığı değildi. Trabzonspora faydalı olması mümkün olmayan bir futbolcu arkadaştı. Costant uzun süre takımdan ayrı kaldı affedildi ama çok hata yaparak zarar verdi. Yusuf bekleneni karşılayamadı. En büyük hayal kırıklığını  ise N’Doye yarattı. Transfer edenleri de onların doldurduğu taraftarı en çok üzen futbolcu oldu. N’Doye bırakın oynamayı oynamak için gayret bile göstermedi. Sanki Türkiye’den geçerken mademki geçiyorum şu ligden biraz para alıp keyfime bakayım tavrı içinde oldu.

YARIN: Hakemler - Muhittin BOŞAT