Yanlış üstüne yanlış

Semih Kaya, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz gibi ilk 11’in değişmez üç isminin olmaması Hamza Hoca’yı farklı arayışlara itti. Sürpriz bir kadro ve dizilişle sezonun önemli maçlarından birine çıktı. Telles’in sol açık oynaması, orta sahada Selçuk’un yerine kesici özelliği olan Yekta’nın oynamaması, Koray Günter’in Chedjou’yla uyumsuzluğu dikkat çekti. Hal böyle olunca Bursaspor 10 dakikada 4 net pozisyon kaçırdı.

Bursa’nın orta sahası ve Volkan’ın bireysel yetenekleri G.Saray savunmasına zor anlar yaşattı. Sabri’nin de sakatlanıp çıkması ve yerine alınan Sinan Gümüş tercihi de çok yanlıştı. Sinan’ın yerine Tarık Çamdal değişikliği daha etkili olurdu. Tarık’ın çok yönlü bir oyuncu olduğunu ileri geri oynayabildiğini unutmamak lazım. Koray Günter’le Sinan Gümüş o kanatta çok top kaybetti, hücuma çıkışlarda çok aksadı, bu da takımın temposunu düşürdü.

G.Saray, ikinci yarıda 2-1’den sonra baskıyı kursa da, bunda Şenol Hoca’nın geç oyuncu değişiklikleri de etkili oldu. Bursa orta sahası çok yoruldu. Çünkü çok tempolu bir maç oynadılar. Bursa, Hamza Hoca’nın kadro yanlışını iyi değerlendirdi ama son 20 dakika Şenol Hoca’nın oyuncu hamlesi yapmaması galibiyeti kaçırmalarına sebep oldu.

Aslında kazanılan 1 puan oldu. Liderin 3 puan gerisine düştü. Lig uzun bir maraton her puanın ayrı bi önemi var. Fener ve Beşiktaş’ın seri galibiyetleri biraz moralleri bozsa da her takım her takımdan puan alabilir.

Şu bir gerçek ki G.Saray böyle dişli takımlara karşı çok zorlanıyor. Bu duruma bir çare üretmeleri lazım. Sezona 4’üncü yıldız parolasıyla çıkan takımın böyle zor müsabakaları kazanması gerekiyor. Çünkü F.Bahçe ve Trabzon deplasmanları var. Bursa maçındaki futbol hiç iç açıcı değildi. Şampiyonluğa giden bir takımın daha tempolu, daha agresif, daha hızlı oynaması ve zor maçların kazanılması gerekiyor. Aksi takdirde 4’üncü yıldız hayal olur.