Yargýda temizlik süreci 17/25 Aralýk’la baþladý.. Ama ne kadar mesafe kat edildi derseniz, arz edeyim, 15 Temmuz’a kadar bir arpa boyu yol alamadýk.. Fakat 15 Temmuz kanlý hain alçak darbe giriþimi sonrasý yargýda (týpký diðer kurumlarda olduðu gibi) çok ciddi bir temizlik yapýldýðýný söylemeliyim.. Hatta zaman zaman kurunun yanýnda yaþýn dahi yandýðý oldu bu temizlik sýrasýnda.. Dolayýsýyla bugün itibariyle artýk yargý içerisinde FETÖ’nün izi bile kalmamýþ olmalýydý.. Gerçekten öyle mi?.. Þüphelerim var.. FETÖ ile mücadele sürecini yakýndan takip edenler fark edecektir.. Anayasa Mahkemesi’nin hukuka aykýrý Mehmet Altan ve Þahin Alpay kararý adeta iþaret fiþeði oldu. Bunu FETÖ lider kadrosundaki tahliyeler izledi.. Cumhurbaþkaný'na hakaretin önünü açan, adeta Cumhurbaþkaný'na küfretmeyi özgür hale getiren savcýlýk takipsizlik kararlarý, buna karþý çýkanlara verilen hakaret ceza ve tazminat kararlarý.. Unutmayýn, FETÖ ihanetinin kalkýþma noktasýna geçtiði ilk olaylar 7 Þubat 2012 MÝT kepazeliði ve 17/25 Aralýk Darbe giriþimleriydi. Yine yargý baþroldeydi. Bugün de yargý içinden tedirgin eden iþaretler geliyor. Amman bu kez oyuna gelmeyelim..
Bugün akýllý telefon sahibi olan hemen herkesin WhatsApp’ý var.. 1 buçuk milyar kiþinin telefonunda WhatsApp yüklü.. Günlük ortalama 60 milyar mesaj dolaþýyor.. 5 milyardan fazla fotoðraf ve 1 milyarýn üzerinde video transfer ediliyor.. En yakýn rakibi olan Facebook Messenger uygulamasýndan hâlâ 100 milyon kullanýcý kadar daha fazla.. Evet bu arada WhatsApp’ýn en yakýn rakibi Facebook Messenger. Ve ikisi de ayný þirkette.. Instagram ile birlikte.. Þirket bundan 4 yýl evvel WhatsApp’ý 19 milyar dolara satýn aldý.. Ee böyle yüksek hacimli bir þirketin 19 milyar dolara el deðiþtirmesi herhalde çok da sürpriz olmasa gerek.. Ek bilgi.. Türkiye’de, geçen yýlýn en yüksek deðerli þirketleri sýralamasýnda ilk sýrada 7 milyar 350 milyon lira ile ERDEMÝR vardý.. Onu 7 milyar 278 milyon lira ile KOÇ Holding ve 4 milyar 516 milyon lira ile de ENKA izledi. Ýþte bu üç þirketin deðerleri toplamý bir WhatsApp ediyor.. Þimdi sýký durun.. WhatsApp bu kadar parayý nasýl çýkaracak?.. Abonelik ücreti almaz.. Uygulamayý yüklerken satmaz. Reklam ya da sponsorlu bildirim yayýnlamaz.. Peki ama Türkiye’nin en büyük üç þirketinden daha pahallý olan WhatsApp nasýl para kazanýr?.. Bu sorunun cevabýný verdiðinizde “neden PTT Messenger?” sorusunun cevabý da otomatik olarak gelmiþ olacak.. Bir ipucu.. Eðer bir ürünü kullanmak için para ödemek zorunda kalmýyorsanýz muhtemelen o ürün sizsiniz..
Bu sütunda çokça kurgu haberi deþifre ettik biliyorsunuz.. Þimdi bir kurgu kokusu daha aldý burnum.. “Hakkari’nin Yüksekova ilçesine baðlý Akçalý köyünde, GSM þebekeleri çekmediði için, cep telefonu görüþmelerinde drone kullanýlýyor” haberi.. Habere göre, köylüler drone havalandýrýyor.. Drone’a da bir cep telefonu baðlýyorlar. Yerden de Bluetooth ile havadaki telefona baðlanýp görüþme yapýyorlar.. Bu mümkün mü, bilmiyorum. Ama asýl merak ettiðim þu resimde gördüðümüz Phantom modeli kameralý drone’un sahibi..Ýkinci elde bile 4-5 bin liradan daha uygun fiyata alamayacaðýmýz bu kameralý drone, sakýn haberi yapmaya giden muhabirlerin olmasýn?..