Yaşa Elif...

Elif Çakır 24 TV’deki Söz Bitmeden programında Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk’ü konuk etti. Programın zamanlaması çok iyi oldu.

Hem tüm dünyanın ajansın servis ettiği fotoğraflardan söz ettiği bir dönemde hem de İŞİD’in Anadolu Ajansı Bürosu’nu hedef almasının hemen ardından yayın için daha uygun zaman olamazdı. 

Meclis Başkanlığı’nda çalıştığı dönemden tanır, hassasiyetlerini de üç aşağı, beş yukarı bilirim, AA Genel Müdürü Kemal Öztürk belli ki Suriye dosyasını çok sıkı takip ediyor. Fotoğrafları çeken kişinin hikayesine dair anlattıkları, İŞİD’in eylemlerine dair söyledikleri bunun en somut ispatı.

Herkesin fotoğrafları konuştuğu bir noktada fark yaratmak adına yayın iyi bir iş oldu.Fotoğraflardaki bantlara dair soru ve benzerleri de “e, hadi anlat bakalım” dan fazla çaba gösterildiğinin işareti.O yüzden yayının altını çizeyim dedim...

Fenerbahçe TV yayını...

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fransa tatilinden döndü, planlandığı gibi binlerce kişi tarafından karşılandı.Bir çok insan haliyle ne olup bittiğini görmek için Fenerbahçe TV’yi açtı. Her yere girme imkanı olan bir kanal için yayını çok başarılı bulmadım.

3G kamerayla çok daha fazla detay verme imkanları vardı, es geçtiler.Yayıncılık hatasından çok tüm dikkati toplanan kalabalığa çekme çabası gibi geldi bana bu.Bir de organizasyon eksikliğine dikkat çekmem lazım. 

Muhabirin Mahmut Uslu konuşma yapıyor diye pas attığı an aslında Mahmut Uslu taraftarlara fırça atıyordu. Böyle bir organizasyon yapıyorsan en baştan kimin ne zaman konuşacağının bu işi yayınlayan kurum tarafından bilinmesi gerekirdi.

Altına hücum

Discovery Channel’da 1800’lerde Amerika’da yaşanan Altına Hücum’un belgeseli vardı.Televizyonculuk dersiydi. 

Madenlerde çalışan ve ailesini kaybeden bir doktorun koleraya karşı verdiği mücadele, Amerika’nın şimdi çok meşhur olan şehirlerinin nasıl günahlar şehri olarak kurulduğuna kadar günümüze uzanan bir çok bilgi verildi.

Son dönem bilgisi, kurgusu, görüntüsü bu kadar iyi bir belgesel seyretmemiştim....