Yasin Börü davasında Batı da yargılanmalı

Bugün Yasin Börü davasının yeni celsesi var...                                  

Hatırlatayım: 2014 senesinin Kurban bayramında, Kobani’de halka zulme eden PKK uzantılarına destek amacıyla ‘kitlesini’ sokağa çağıran HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kışkırtmasıyla katledilen 16 yaşındaki lise talebesinin adıdır Yasin Börü.

Şehid Yasin Börü arkadaşlarıyla kurban eti dağıtırken Demirtaş’ın ‘kitlesinin’ saldırısına uğrar. Sığındıkları eve giren güruh Yasin’i balkondan aşağı atar, en vahşi kabilelerin bile yapmaktan hicab duyacağı işkencelerle (Kafatasını parçalama, arabayla ezme ve yakma) 16 yaşındaki lise talebesini katlederler.  Sadece Yasin değil, onunla birlikte Kurban eti dağıtan Hüseyin Dakak (19), Hasan Gökgöz (26), Riyad Güneş (28) ve Yusuf Er (18) de Demirtaş’ın ‘kitlesi’ tarafından katledilir.

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın “Kürt kadınını yeniden yarattım” dediği HDP’li ‘bayanların’ zılgıtları eşliğinde katledilen 4 kardeşimizin davası bugün Ankara’da devam edecek. Görüntüler, şahidler olmasına rağmen dava uzuyor. Eh bizlerin de vurdumduymazlığı da eklenince, dua edelim de şehidlerimiz hüküm giymesin!..

Gönül ister ki bugünkü celseye Ak Parti’den 15-20 milletvekili katılsın. Yine gönül ister ki Ak Parti teşkilâtları bulundukları şehirlerden otobüsler kaldırıp Ankara’da mahkeme önünde toplansınlar, şehidlerimizin ailelerine destek olsunlar. Gönlün istemesinden mâadâ bunlar yapılması gereken faaliyetler. Bunun Ak Parti’ye faydası da, en başta Müslüman kardeşlerine sahip çıkmanın celbedeceği ilâhi yardım olacaktır. Ayrıca, yok “şu ay saldıracaklar” yok “bu ay gelecekler” gibi zamanla inandırıcılığı kalmayan ve amaçlanın tersine inkılâb eden söylemler yerine, teşkilâtları diri tutacak hamleler yerinde olacaktır. Yeni 15 Temmuzlara ancak böyle hazırlanılır.

16 yaşında lise talebesi Yasin Börü ve arkadaşlarını katleden gözlerini kan bürümüş güruhun zincirlerini açan isim, yukarıda da yazdığım üzere HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tır. Demirtaş, geçtiğimiz haftasonu, yine yaptığı bir çağrı neticesi evinden alınıp tutuklandı. Ne demişti Eş Başkan Demirtaş, “Biz ifade vermeye gitmeyiz, gelin bizi alın”! Gece evinden alındı...

Edirne F Tipi Cezaevi’ne konulan Demirtaş’ın tutuklanma sebeplerinden biri de “suç işlemeye tahrik ve suç işlemeye azmettirme”.

Bugün Ankara’da görülecek davada Yasin Börü’nün annesinin şikâyeti dikkate alınarak, mezkûr suçlama Demirtaş’ın dosyasına eklenmeli ve katliamın azmettiricisi olarak yargılanmalı.

Sadece Demirtaş değil, adamlarının tutuklanması üzerine Ankara’da elçilerini toplayıp bizlere gözdağı vermeye çalışan, üst üste “Endişeliyiz” diye açıklamalar yayımlayan Batı da yargılanmalı! Görüyorsunuz değil mi “barış, kardeşlik, demokrasi” masalıyla Batı bizleri uyuturken katillerini nasıl da koruyor. Cinsin cinse çekme meselesi...

Şehid Yasin Börü’nün aziz şahsında Batı’nın katlettiği tüm çocukların hesabını sormaya bir yerden başlamayız; o da bu dava olsun!

Hukukçularımız ve siyasetçilerimiz, sizden çok şey istemiyoruz...