Yaşlanmayı geciktiren süper besinler

Dinç ve sağlıklı yaşlanmak hatta hiçbir hastalığa yakalanmadan 100 yaşına kadar yaşamak mümkün. Michigan Üniversitesi gençlik iksiri yiyecekleri açıkladı. İlk sırada zeytinyağı var.

Sağlıklı yaşlanmanın ve hastalıklardan korunmanın en önemli adımı yiyeceklerden doymuş yağları kesinlikle kaldırmak.  Etin görünür yağlı kısımları, tavuk - balık - hindinin derisi, kuyruk yağı ve tereyağından uzak durmak felsefeniz olmalı. Zeytinyağı ve yağlı tohumlardan gelen çeşitli bitki özlü yağlara hayatınızda yer açın. Bu değişim öncelikle sağlıklı bir kalbe sahip olmanızın da anahtarı. Kalp ve damarları sağlam olunca vücuda kanın pompalanması da yeterli olacak ve tüm dokuların yaşam kaynağı olan kanın dağılması ile yaşlanma süreci de durdurulabilecektir. İkinci adım ise günde toplam 700 gram taze sebze ve meyve yemek olmalıdır. Farklı taze sebze, meyve ve otlardan alınacak farklı türdeki antioksidanlar hücrelerin ölmemesi yani yaşlanma sürecinin de hızlanmaması için oldukça önemli. Üçüncü adım yürüyüş ve spor yapmak. Dördüncü adım her zaman sağlıklı kilo aralığında bulunmak. Çünkü dünyada tüm araştırmalara bakıldığında 100 kg olup 100 yaşına kadar yaşayan bir kişi bile bulunmamaktadır. Beşinci adım da sevgi dolu bağlara sahip aile, stresi yönetecek mutlu olmak ve verimli çalışma hayatı geçirmek olduğu bildiriliyor.

CEVİZ -BROKOLİ - BALIK

Michigan Üniversitesi Aile Hekimliği Bölümü sağlıklı yaşamın sırrı süper yiyecekleri belirledi.

-Zeytinyağı veya fındık yağı. Günde 8-10 Yemek kaşığını geçmemelisiniz.

-Günde 20 badem veya 6 tam ceviz yemeyi ihmal etmeyin.

-Her gün 1 kase sebze yiyin: Brokoli, brüksel lahanası, marul, maydanoz, taze nane, fesleğen,ıspanak, olabilir.

-Kükürtlü sebzeler sizin yaşam kaynağınız olmalıdır. Sarımsak 2-3 diş, kuru soğan 1 adet, 2-3 adet taze yeşil soğan mutlaka günlük yiyecekleriniz arasında olmalıdır. 

-Her gün 1 büyük su bardağı taze sıkılmış domates veya havuç suyu (ya da en az 4-5 adet taze domates veya 1 küçük boy havuç) tüketmeye özen gösterin. 

-Bol C vitamini kaynaklarını beslenmenizde bulundurun. Mandalina, greyfurt, portakal, çilek, kivi ve karpuz.

-Her gün 100-150 gram arasında farklı balık çeşitlerini beslenmenizde bulundurun.