Yavan futbolla gelen galibiyet

Beşiktaş kazanmasına rağmen geçtiğimiz sezon şampiyon olduğu performansına henüz ulaşmadı. Quaresma’nın kornerden gelen topunu savunma oyuncusu Tosic’in top takibi, gole olan hamlesi sonucunda Beşiktaş erken öne geçti. Beşiktaş gibi takım erken gol buluyorsa rehavete girmemesi lazım. Öne geçip de atmış olduğu golden 5 dakika sonra kalesinde gol görüyor ise bu savunma güvencesinin hala hazır olmadığının göstergesidir.

Elbette Bursaspor’un kontra-atağa çok adamla çıkması sonucu Delarge maçı bu dakikalarda eşitleyen golün sahibi oldu. Siyah-Beyazlılar adına Cenk Tosun çok talihsiz bir oyun içinde kaldı. Bir topu direkten döndü, ikinci yarıda golle burun buruna kaldığı bir pozisyonda Bursaspor kalecisi Harun’un üzerine topu vurarak takımını bir golden etti ancak bir forvet oyuncusunun yapabileceğini yaptı ama golü kaçıran oldu.

İlk yarı itibariyle Beşiktaşlı bazı futbolcuların stresli, gergin ve sinirli olmalarıyla henüz lige hazır olmadıklarını, rahatlığı yakalayamadıklarını gözledim.

Bursaspor geçen sezonun aksine iyiye dönük görüntü sergilerken, Beşiktaş karşısında kolay lokma olmadığını da göstermiş oldu. Beşiktaş attığı iki golde de duran toplardan üstünlük sağlıyor gibi gözükmesi yeterli değildi. Atiba’nın attığı golde de pas kenar ortadan geldi. Ama geçmişte alışıla gelmiş olan Beşiktaş’ın organize ataklarla pas yüzdesi ve verkaçlarıyla gol arayışları içinde bulunduğunu ne yazıkki göremedik.

Oğuzhan orta sahada aktif futboldan uzak oynamaya başladı. Halbuki bildiğimiz tanıdığımız Oğuzhan, derinlemesine vermiş olduğu gol pasları, verkaçlarla atmış olduğu goller geçmiş yıllarda kaldı. Bu sezon ise göremez olduk. Beşiktaş’ın varsa yoksa gol beklentileri Quaresma’nın kenar orta toplarında beklentiler içinde kaldı. Her iki golde böyle gelmesine rağmen ben Beşiktaş’ın böylesine yavan futbolla maç kazanıyor olmasını hem tebrik ediyor hem de yadırgıyorum.