Yayında hata özelde özür...

Pazartesi günü haber bomba gibi düştü.CNN International’ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Parisa Khosravi, 2 Temmuz günü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüşüp, Kazlıçeşme hatalarını teknik nedenlere bağlayıp özür dilemiş. Önce uzun yıllara dayanan televizyonculuk deneyimime dayanarak söyleyeyim, Kazlıçeşme’de, AK Parti mitinginde toplanan kalabalığı Erdoğan karşıtı protesto diye duyurmak teknik hataya bağlanamaz. Teknik hata, uydunun, cihazların, canlı yayın aracının ya da kj’lerin girildiği klavyenin bozulmasıyla olur.

Kötü niyet olsun, olmasın, yapılan hata, bilgi yani insan hatasıdır. Ama esas üzerinde durmamız gereken konu başka. CNN International’ın o hatasını Türkiye’yi bilmeyen milyonlarca insan seyretti.Yayında yapılan bir hata için o seyircilerden de yine yayında özür dilenmesi gerekir. Yoksa neyin ne olduğunu bilenlerden özür dileseniz ne olur, özür dilemeseniz ne fark eder...

Bravo D-Smart...

D-Smart futbola verdiği desteği bir kez daha ispatladı. Fenerbahçe’nin aldığı ceza nedeniyle Avrupa Kupaları’na katılımının yasaklandığı günlerde, 5 yıl için Fenerbahçe’nin tüm UEFA ve hazırlık karşılaşmalarının yayın hakkını kapsayan bir anlaşma imzaladı. Hazırlık maçı için para ödeyip D-Smart satın alan kimse olur mu bilmem zira seyircinin genel eğilimi UEFA maçları gibi sonucu önem arz eden karşılaşmalar için para ödemektir. Bu açıdan bakınca D-Smart’ın yaptığı futbola özellikle de zor günler geçiren Fenerbahçe’ye ciddi bir destektir.

Bir başka açıdan bakınca da görüyoruz ki Digiturk ve dolayısıyla Süper Lig yayın hakkına da talip olacağını açıklayan D-Smart futbol yayıncılığı iştahını sürdürüyor.

Nebahat Çehre ve ayrılık

Nebahat Çehre başarılı bir sanatçıdır, oyun gücünü birden çok kere ispatlamıştır.Böyle bir kariyere sahip olan birinin ikide bir Hürrem Sultan karakterini canlandıran Meryem Uzerli’ye laf çaktığını görmek bana hiç hoş gelmiyor. Nebahat Hanım, bu konuda bir kez konuştu ve fikrini söyledi. Her ay bir kere Nebahat Çehre’den Meryem Uzerli’ye ağır yanıt vesaire tarzı magazin köpürtmelerine gerek yok bence.