Yaz biterken Bodrum

Turizmciler tüm eforlarýyla 2017 sezonuna yelkenleri dolu girmenin hayaliyle rüzgarý yakalamanýn hesaplarýný yapýyor...

2016 yaz sezonunun finaline yaklaþtýðýmýz þu günlerde yaz aylarýnýn özellikle yerli turist tarafýndan en çok tercih edilen tatil destinasyonlarý arasýndaki Bodrum’a tatilci bakýþý diyerek gittim ve gözlemlerimi sizlerle paylaþmak istiyorum.

Ortakent’ten baþlayýp Gümüþlük’e kadar olan sahil çeþidi deklerden deðil kum plajlardan girilen denizleriyle, her bütçeye uygun pansiyondan baþlayýp, küçük ve butik oteller, 3-4 ve 5 yýldýzlý otellere varana dek farklý seçenekleriyle yerli turistin her zaman tercih sebebi olmuþtur ki bu yüzden 2016 yaz sezonunda Ortakent ve Akyarlar bölgesi iç pazar hareketliliðinde pastanýn büyük dilimini aldý ve yabancý yatýrýmcýlarýnda dikkatini çekti. Yalýkavak, Torba, Güvercinlik’e gelen; Rus, Azeri, Kazak ve Arap yatýrýmlarýnýn ilerleyen zamanda Bodrum’un en büyük köyü olan þimdi ise ‘Büyük Þehre’ baðlanmanýn kaldýraç gücüyle mahalle olan, belediyesel hizmetler aldýkça parlayacak Akyarlar bölgesine geleceðini hep birlikte göreceðiz. Bu bölgenin sýrrý öyle...

BODRUMDA TREND BEACHLER

Özellikle iþletme sahiplerinin arasýnda sanatçýlarýn da olduðu beach’ler 16-25 yaþ arasýndaki gençlerin trendi oldu ve iþletmelerin kârlýlýk olarak yüzleri güldü. Ama eleþtirisel olarak bakacak olursak, gençlerimizin alkol komasýna girinceye kadar içmeleri, DJ kabinlerindeki absürt fenomenler, yüksek yiyecek içecek fiyatlarýyla tepkilere sebep oldu.

Bir de St Tropez’den, Ibiza’dan Bodrum’a gelen dünya markasý beach’ler var ki keþke beraberlerinde kendi misafir portföylerini de getirebilselerdi...

Diðer yandan da þampiyonlar ligi diye adlandýrýlan Yalýkavak Marina’daki holding yatýrýmlarýna dönüþen yeme içme sektörünün en gözde mekanlarýna, romantik ambiyanslarýyla tercih sebebi olan Gümüþlük’ün doðal atmosferindeki restoranlarýna da üç gün sonrasýna ancak rezervasyon yapýlabilen zamanlar yaþandý.

Ýki yýldýr süren dondurma aþký bu yýl yerini kahvaltý aþkýna býrakmýþ gibi gözüküyor. Önümüzdeki yýllarda da yerel kahvaltýcýlar tahtan kolay kolay inmez gibi duruyor.

Bodrum’da bulunan dev markalarýn arasýndan sivrilen Mustafa ve Ozan Vurucular kardeþlerin kendilerinin yaptýklarý karafýrýndan ekmeklerini ev yapýmý reçellerini tereyaðlarýný, patenti kendilerine ait olan kayýntý kahvaltý ve de kallavi köftelerini Karaincir koyunda bulunan beach’lerinde, elleriyle yaptýklarý þezlonglara varana dek düþünce, emek ve özverilerini ilmik ilmik iþlemiþler, takdir etmemek mümkün deðil.  Kendi imkanlarýyla bu iki kardeþ þimdi de 2017 yaz sezonu için dünya markalarýnýn, holdinglerin yatýrýmlarýnýn bulunduðu Yalýkavak’ta yeni bir butik otel ve beach iþletmek için kollarý sývamýþlar. Büyük bir azim ve özveri ile hayallerinin peþinde koþan genç turizmci kardeþlerde dikkatimi çekenler arasýnda.

Önümüzdeki hafta A’dan Z’ye Kuzey Kýbrýs ile ilgili merak edilenleri sizlerle paylaþacaðým.