Yaz biterken Bodrum

Turizmciler tüm eforlarıyla 2017 sezonuna yelkenleri dolu girmenin hayaliyle rüzgarı yakalamanın hesaplarını yapıyor...

2016 yaz sezonunun finaline yaklaştığımız şu günlerde yaz aylarının özellikle yerli turist tarafından en çok tercih edilen tatil destinasyonları arasındaki Bodrum’a tatilci bakışı diyerek gittim ve gözlemlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ortakent’ten başlayıp Gümüşlük’e kadar olan sahil çeşidi deklerden değil kum plajlardan girilen denizleriyle, her bütçeye uygun pansiyondan başlayıp, küçük ve butik oteller, 3-4 ve 5 yıldızlı otellere varana dek farklı seçenekleriyle yerli turistin her zaman tercih sebebi olmuştur ki bu yüzden 2016 yaz sezonunda Ortakent ve Akyarlar bölgesi iç pazar hareketliliğinde pastanın büyük dilimini aldı ve yabancı yatırımcılarında dikkatini çekti. Yalıkavak, Torba, Güvercinlik’e gelen; Rus, Azeri, Kazak ve Arap yatırımlarının ilerleyen zamanda Bodrum’un en büyük köyü olan şimdi ise ‘Büyük Şehre’ bağlanmanın kaldıraç gücüyle mahalle olan, belediyesel hizmetler aldıkça parlayacak Akyarlar bölgesine geleceğini hep birlikte göreceğiz. Bu bölgenin sırrı öyle...

BODRUMDA TREND BEACHLER

Özellikle işletme sahiplerinin arasında sanatçıların da olduğu beach’ler 16-25 yaş arasındaki gençlerin trendi oldu ve işletmelerin kârlılık olarak yüzleri güldü. Ama eleştirisel olarak bakacak olursak, gençlerimizin alkol komasına girinceye kadar içmeleri, DJ kabinlerindeki absürt fenomenler, yüksek yiyecek içecek fiyatlarıyla tepkilere sebep oldu.

Bir de St Tropez’den, Ibiza’dan Bodrum’a gelen dünya markası beach’ler var ki keşke beraberlerinde kendi misafir portföylerini de getirebilselerdi...

Diğer yandan da şampiyonlar ligi diye adlandırılan Yalıkavak Marina’daki holding yatırımlarına dönüşen yeme içme sektörünün en gözde mekanlarına, romantik ambiyanslarıyla tercih sebebi olan Gümüşlük’ün doğal atmosferindeki restoranlarına da üç gün sonrasına ancak rezervasyon yapılabilen zamanlar yaşandı.

İki yıldır süren dondurma aşkı bu yıl yerini kahvaltı aşkına bırakmış gibi gözüküyor. Önümüzdeki yıllarda da yerel kahvaltıcılar tahtan kolay kolay inmez gibi duruyor.

Bodrum’da bulunan dev markaların arasından sivrilen Mustafa ve Ozan Vurucular kardeşlerin kendilerinin yaptıkları karafırından ekmeklerini ev yapımı reçellerini tereyağlarını, patenti kendilerine ait olan kayıntı kahvaltı ve de kallavi köftelerini Karaincir koyunda bulunan beach’lerinde, elleriyle yaptıkları şezlonglara varana dek düşünce, emek ve özverilerini ilmik ilmik işlemişler, takdir etmemek mümkün değil.  Kendi imkanlarıyla bu iki kardeş şimdi de 2017 yaz sezonu için dünya markalarının, holdinglerin yatırımlarının bulunduğu Yalıkavak’ta yeni bir butik otel ve beach işletmek için kolları sıvamışlar. Büyük bir azim ve özveri ile hayallerinin peşinde koşan genç turizmci kardeşlerde dikkatimi çekenler arasında.

Önümüzdeki hafta A’dan Z’ye Kuzey Kıbrıs ile ilgili merak edilenleri sizlerle paylaşacağım.