Yazıklar olsun!

Dünyada ne kadar ırçılık, insan ayrımcılığı olmuş olsa bile bizim ülkemizde hiçbir yurdum insanı böyle ırkçılığı gündeme getirmez, aklına bile gelmezdi. Nerden çıktı bu muz gösterisi!

Didier Drogba’ya gösteriliyorsa, Fenerbahçe de aynı renkte futbolculara sahip. Üstelik onların atmış olduğu goller, saha içi performansları, muz gösterenleri hiç mi mutlu etmedi? Bizim ülkemizin bir özelliği vardır. Biz Osmanlı İmparatorluğu’nda bile ırkçılık yapmamış bir ülkenin insanlarıyız. Hele ki şimdiki modern dünyamızda özellikle ülkemizde ırkçılık ne evvelden vardı, ne şimdi, ne de sonra olacak. Bir iki kendini bilmezin böylesine absürt hareketleri ve gösterileri yakışmadı. Böyle düşünen kimseler varsa onları nefretle kınıyorum. O ayrı renkteki insanlar bizim ülke insanımızın ayırt edilemeyecek kadar yakınıdır. Bu da biline.

Şimdi dünya gündemine oturan Saracoğlu’ndaki Fenerbahçe formasıyla muz gösterisinde bulunan o kişi, ne yaptığının farkında mı, bilemiyorum. Didier Drogba’nın anlamlı cevabına, mesajına bir kez değil, sabah, akşam, günlerce, aylarca hatta yıllarca bakmasını öneriyorum. Drogba denilen futbolcu dünyada ün salmış şöhretinin yanı sıra saha içi centilmen görüntüsüyle de örnek olmuş bir kişiliğe sahiptir. Onun bu mesajı bütün dünya medyasına ülkemizi küçültecek bir şekilde düşmüştür. Bu muz gösterisini yapanlara ve gösterenlere yazıklar olsun.

Şimdi mazeretler üretip, ameliyatlıymış da ondan muz yemek zorundaymış gibi bahanelere sığınmaması gerekir. Çıksın ortalığa özellikle Drogba’dan özür dilesin. Onun yaptığı  bu hareket, futbol dünyamıza bomba gibi düşmüştür. Biz böyle dostlukları pekiştirmeye, renk, din, ırk ayırmadan birlikte onlarca asır yaşamışken, o kendini bilmez kişi en yakın akıl ve sinir hastanesine gitsin, kendini kontrol ettirsin.

Aklı-selim herhangi bir insan onun yaptığını asla ve asla yapmaz. F.Bahçe’nin kazandığı bir maç sonrasında, müsabaka sevincinin önüne geçerek ırkçılığı vitrin yapmaya çalışan bu kişi utancından kaçacak yer arasın. Yazıklar olsun diyorum.