Yazın kâbusu selülitlerden kurtulun

DERİ altı yağ hücrelerinin aşırı derecede gelişmesi, kan ve lenfatik dolaşımın bozulmasına yol açar. Bu düzensiz dolaşım, deri altı dokularında sıvı birikimine ve bağ dokularının yeterli derecede beslenememesine sebep olur.  Bunun sonucunda; deride çökmeler ve portakal kabuğu görünümü oluşur. Yapılan araştırmalar kadınların yüzde 90’ının bu sorunu yaşadığını söylüyor. Selülit, östrojen seviyesindeki düzensizlik, yağ hücrelerinin yağları depolaması ile genişleyen yağ hücreleri ve o bölgeye az oksijen taşınmasına bağlı olarak cildin elastikiyetini kaybetmesidir. Toplum içinde yaygınlaşmış, kişiye özel olmayan, kısa sürede hızlıca kilo kaybettiren diyetlerin moda haline gelmesi selülit oluşumuna zemin hazırlamakta. Bu tarz diyetler, vücutta yağ yerine kas ve su kayıplarına yol açıyor. Sonuç olarak, deri elastikiyetini kaybediyor ve hoş olmayan bir görüntü oluşuyor. Zayıf-kilolu hemen her kadının derdi olan selülitten iyi planlanmış bir beslenme ve egzersiz programıyla kurtulmak mümkündür.

Avokado iyi geliyor

-Günde 2-2.5 lt su için.

-Haftanın 5 günü 45 dakika yürüyün. Egzersiz sırasında yeşil çay için.   

-A,C ve E vitaminleri vücutta antioksidan görevi görür, toksinlerle savaşır.  

-Yapılan araştırmalar, somon ve avokadonun dolaşım sistemi için oldukça faydalı olduğunu bildiriyor. Bu besinleri haftada en az 1 kere mutlaka yiyin.

Özel çaydan yardım alın

Malzemeler: 1 adet yeşil elma, 2 yemek kaşığı doğranmış kereviz yaprağı, 1 çay bardağı taze soya filizi, 1 küçük parça kase taze brokoli, 1 çay bardağı taze nane yaprağı, 4 diş sarımsak kadar taze zencefil, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı.

Yapılışı: Kereviz ve nane yaprakları, yeşil elma, soya filizi, brokoli ve zencefil katı meyve sıkacağından hep birlikte geçirilir. Çıkan suya 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenir ve iyice karıştırılıp yatmadan önce içilir. Bu karışım düzenli içildiğinde selülite iyi gelir.